Pasi in dezvoltarea unui proiect ERP

438
Publicitate

Managementul proiectului ERP include planificarea, organizarea, controlarea sarcilinor şi resurselor ce urmăreşte atingerea unui obiectiv. Procesul de planificare a proiectului sistemului ERP implică stabilirea obiectivelor, a beneficiarilor, a rezultatelor scontate, a activităţilor şi resurselor necesare (atât umane, cât şi financiare), precum şi stabilirea termenelor de realizare.

Organizarea si managementul unui sistem de tip ERP

Publicitate

Organizarea este procesul prin care se definesc şi se alocă sarcinile intr-un grup sau organizaţie, in vederea realizării eficace şi eficiente a unei anumite activităţi. Organizarea consta în: divizarea activităţii in subactivităţi, motivarea angajaţiilor, alocarea sarcinilor pe echipe/persoane conceperea mecanismului de comunicare şi de coordonare, conceperea mecanismului de control şi de implementare, conceperea mecanismului de evaluare a proiectului. Controlul este procesul prin care managerul proiectului se asigura că activităţile se realizeaza în mod eficace si eficient. Metode de control: ex-ante: pe durata derulării proiectului, ex-post: control final, control general, control în puncte critice.

Initierea unui proiect

Initierea proiectului ERP – reprezintă momentul startării proiectului. In perioada iniţierii proiectului, trebuie să se genereze un conţinut preliminar al proiectului, pentru a definii obiectivele proiectului, contractarea cu o organizaţie performantă si planificarea proiectului. Planificarea proiectului – Presupune trasarea rod-map-ului proiectului prin crearea urmatoarelor planuri: Project Plan, Planul de Resurse, Planul Financiar (bugetul), Planul de Calitate, Planul de Acceptanta si Planul de comunicare. Execuţia proiectului – aceasta este faza în care sunt construite, dezvoltate si elaborate livrabilele proiectului şi apoi prezentate clientului pentru acceptare. Aceste procese include managementul timpului, al costurilor, al calităţii, al problemelor, al riscurilor, al furnizorilor, al clienţilor şi comunicării între membrii echipei de proiect şi cu stakeholderii proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.