Tot mai des se vorbeste despre spatii de munca elegante, moderne, comode si sigure astfel incat angajatii sa poata lucra intr-un mediu unde sa se simta relaxati si calmi, sa se poata concentra si sa dea randamentul dorit. Apelarea la compartimentari sticla reprezinta o solutie ideala pentru amenajarea unui spatiu deschis de birouri, oficii comerciale ori medii rezidentiale.
Alegerea compartimentarii cu ajutorul sticlei reprezinta o modalitate de a crea iluzia unui spatiu amplu, dar si de a conferi intimitate celor care lucreaza in aceste locatii. Trecerea luminii prin acesti pereti de sticla asigura starea de confort si relaxare, dar permite si deschiderea zonelor catre ariile de interes.
Specialistii ofera posibilitatea de a alege sticla simpla, transparenta, dar si cu diverse inscriptionari. De asemenea, peretii de sticla se pot aseza in diverse modalitati, panouri fixe ori mobile, usi simple ori duble, in plan continuu ori in unghiuri variate. Acesti pereti de sticla pot fi pliati daca este necesar pentru marirea spatiului de lucru ori de discutie, respectiv asezati in pozitia dorita pentru a compartimenta spatiul in functie de necesitate.
Prin utilizarea unor panouri de sticla, se realizeaza compartimentarea unui spatiu fara a crea limite vizuale. Astfel de panouri pot fi utilizate si pentru inchiderea balcoanelor sau teraselor, permitand luminii sa patrunda in continuare, dar delimitand spatiul utilizat in functie de necesitati.
La alegerea compartimentarii cu sticla, trebuie luat in calcul faptul ca peretii pot fi proiectati astfel incat sa includa usi de sticla ori sa se gliseze dupa dorinta. Ele sunt montate intr-o cala de rulare fixata in tavan, avand role speciale care permit sa se miste panourile dupa necesitate.
Acesti pereti sunt realizati din sticla securizata care a beneficiat de un tratament termic controlat electronic. Geamul este supus unei temperaturi de circa 680 grade C, apoi este racit brusc determinand o compresie puternica. Acest proces creeaza rezistenta sticlei de 3-4 ori mai mare la stresul mecanic (lovituri, vibratii) si termic fata de sticla obisnuita, cu o stabilitate ridicata la diferentele de temperatura pana la 200 grade C. Daca este sparta, sticla securizata nu prezinta riscuri majore de accidentare pentru ca se fragmenteaza in particule mici. Acest tip de sticla rezista la socuri de 5 ori mai mari decat sticla normala, ea inregistrand o presiune medie de rupere la incovoiere de 120N/mmp. In plus, datorita modului termic de tratare a sticlei, aceasta capata proprietati antifonice, protejand spatiile impotriva zgomotelor externe.
Intretinerea unor astfel de pereti de sticla este mica, mentinandu-se aspectul de nou pe perioade foarte lungi. Investitia in compartimentarea unui spatiu este minima pentru ca sunt eliminate costurile suplimentare clasice care presupuneau modificari structurale, ridicarea unor pereti, montarea usilor.
Nota de eleganta este data de folosirea sticlei transparente ori mate care permite trecerea luminii naturale, discretia elementelor de feronerie utilizate, respectiv de crearea unei iluzii ca spatiul este mult mai mare. Apelarea la compartimentari sticla reprezinta o modalitate simpla de a fructifica la maxim potentialul unui spatiu, posibilitatile de amplasare a panourilor fiind limitate doar de imaginatia fiecaruia.