Proprietatile miraculoase ale uleiului de ricin

235

Datorită compoziţiei sale, ricinul este folosit ca remediu împotriva mai multor afecţiuni. Planta de ricin este adesea folosită pentru uleiul de ricin. Uleiul de ricin exercită o acţiune benefică asupra tegumentului, atât la nivelul epidermei cât şi la nivelul dermei.

Uleiul de ricin vindecă negii

Uleiul de ricin vindecă negii. Potrivit specialiştilor, negii ar trebui masaţi cu ulei de ricin timp de 10-15 minute. Tratamentul trebuie urmat de două ori pe zi, zilnic, până când negii încep să dispară. Uleiul de ricin mai este folosit şi pentru tratarea ochilor roşii. În acest scop se aplică una-două picături de ulei de ricin în fiecare ochi.

Uleiul de rincin, folosit în tratarea hemoroizilor

Hemoroizii reprezintă o altă afecţiune care poate fi remediată cu ajutorul administrării de ulei de ricin. În fiecare zi trebuie să se bea o linguriţă jumate de ulei de ricin. Ricinul sub formă de ulei este indicat şi împotriva vânătăilor, a tăieturilor, a ulceraţiilor şi a erupţiilor cutanate. În caz de bronşită sau răceală se masează pieptul folosindu-se un amestec de două linguriţe de ulei de ricin şi o linguriţă de terebentină. După ce se masează pieptul bolnavului, acesta se înveleşte într-o bucată de lână.

Produse cosmetice pe bază de ricin

Uleiul de ricin este folosit cu succes şi în industria cosmeticelor datorită efectelor sale recunoscute în stimularea creşterii genelor şi în înfrumuseţarea sprâncenelor. De asemenea, uleiul de ricin este util şi în unele cazuri de alopecie deoarece întăreşte rădăcinile părului. În această situaţie, părul este frecat la rădăcină cu ulei de ricin, seara înainte de culcare. Următoarea zi părul trebuie spălat bine. Tratamentul se face de trei ori pe săptămână până se obţine rezultatul dorit. Dacă doriţi să îl folosiţi în mod regulat, este indicat să se aplice pe păr de două ori pe lună.

Pentru înmuierea pielii picioarelor, acestea ar trebui frecate de trei ori pe săptămână cu ulei de ricin, după care, picioarele să fie încălţate în şosete de bumbac. Din acest motiv, este bine ca operaţiunea să fie efectuată seara înainte de culcare.

Uleiul de ricin mai este recomandat şi în tratarea aluniţelor şi a pigmentării hepatice. Zonele afectate trebuie frecate insistent cu unlei de ricin seara şi dimineaţa. Îmbunătăţirile sunt vizibile după o lună în care se urmează strict acest tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.