Reguli de etichetă pentru cei care joacă jocuri online

381
Publicitate

Manierele îl fac pe om. Este o vorbă care se aplică în toate situațiile și interacțiunile sociale, una care ne-a urmărit pe toți mereu într-un sens bun. Din păcate, este vorba și de un set de principii pe care mulți jucători tind să le ignore atunci când joacă împotriva altora într-un mediu virtual.

Când joacă jocuri video competitive, unii jucători se comportă ca și cum ar fi uitat că joacă împotriva unor oameni reali, și asta doar pentru că nu se întâmplă să fie în aceeași cameră cu ei. Acest lucru a dus la experiențe neplăcute pentru toată lumea în general.

Publicitate

Există câteva reguli de etichetă pe care toți jucătorii ar trebui să se străduiască să le urmeze pentru a crea o experiență de joc pozitivă pentru ei și pentru ceilalți.

Reguli de etichetă pentru cei care joacă jocuri online 1

Cunoașterea regulilor jocului înainte de a te așeza în fața unui computer pentru a juca este o curtoazie obișnuită. Nu te aștepta ca jocul să încetinească, astfel încât să poți învăța în sfârșit cum să eviți un offside în FIFA sau setul complet de reguli Texas Holdem, fără studii sau educație prealabilă. Educația în zilele noastre se poate face și online, acolo unde teoria și practica se împletesc armonios. Jucătorii noi care nu cunosc chiar totul pot fi o excepție de la regulă, mai ales dacă este prima dată la o masă rotundă sau pe un stadion virtual. În plus, jucătorii de poker online care trec la poker live vor avea parte și de o perioadă de ajustare.

De asemenea, nu costă nimic să fii politicos cu toată lumea, chiar și atunci când ești implicat într-un meci intens. În cele mai multe cazuri, abia dacă este nevoie de efort. Și o modalitate prin care îți poți arăta politețea este să folosești acei câțiva termeni și acele abrevieri obișnuite pentru jocuri, și să nu inventezi altele complet difierite în ceea ce privește semnificația. Și, într-un final, chiar nu contează atât de mult dacă jocul a fost bun sau nu; utilizarea acestor abrevieri și termeni demonstrează că ești un jucător cu caracter bun.

La mesele de poker, un grup mic de oameni trebuie să mențină un anumit nivel de manierism pentru a se putea bucura de un joc lin și prietenos, cu o atmosferă de joc ca de acasă. Aceasta include un comportament respectuos și decență generală. Dar există și reguli nescrise de etichetă de poker pentru masa rotundă. Având atâtea jetoane și cărți pe masă la un moment dat, este important ca stivele de jetoane să fie menținute în ordine, iar fiecare jucător să-și păstreze cărțile proprii lângă el. Răsturnarea jetoanelor poate provoca confuzie pentru dealer, iar aruncarea cărților arată lipsă de respect și de autocontrol.

Toată lumea a fost începătoare odată și oricine își amintește de această ipostază, își amintește și cât de intimidat s-a simțit jucând un joc pentru prima dată. A fost strigat de alți jucători pentru că nu cunoștea regulile prea bine sau pentru că era neîndemânatic. Și începătorii ar trebui să se întrebe dacă aceasta este o cultură pe care vor să o perpetueze. Mai potrivit este să fie ei schimbarea pe care vor să o vadă în lumea jocurilor, pentru că aproape oricine a început pe picior greșit. De ce să nu se ofere ajutor, în loc să se apeleze la critică? Acești noi jucători cu siguranță vor aprecia și s-ar putea chiar să se lege prietenii.

O mulțime de jocuri online competitive folosesc chatul vocal din joc pentru a ajuta jucătorii să comunice și să-și planifice strategiile împreună în timp real, fără a-și lua ochii de la ecran. Cu toate acestea, nimeni nu trebuie să te audă ronțăind chipsuri sau respirând greu în mijlocul unei sesiuni. Acest lucru nu numai că este incredibil de deranjant, ci este echivalentul în joc al mestecatului cu gura deschisă în viața reală. Doar dezactivează-ți microfonul dacă ești genul de jucător căruia îi place să guste din câte ceva în timp ce joacă.

Reguli de etichetă pentru cei care joacă jocuri online 2

Viața este prea scurtă pentru a o petrece fără maniere în fața jocurilor. Întregul scop al unui joc este să te distrezi, până la urmă. Chiar dacă ai fi cel mai bun jucător din lume, o atitudine nerespectuoasă îi va împiedica pe alții să joace cu tine. Dacă vrei să te bucuri în continuare de jocuri cu alții, fii mai întâi o ființă umană minunată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.