Regulile de aur ale amenajarilor interioare

542
Publicitate

Modul in care designerii interiori scot ceea ce este mai bun din ideile clientilor are legatura directa cu aplicarea regulilor de aur in materie de amenajari.

 Alegerile trebuie sa faca proprietarul fericit

Publicitate

Prima si cea mai importanta regula este aceea legata de modul in care se fac compromisurile. Nu exista proiect care sa nu sufere de pe urma catorva compromisuri, nu exista plan care poate fi realizat integral asa cum a fost asternut pe hartie fara nici cea mai mica modificare. Important in materie de amenajari interioare este ca scopul final sa fie acela de avea un proprietar fericit, care se simte confortabil in spatiul creat. Daca se pune problema intre a face un compromis din partea proprietarului sau unul din partea designerului interior este adesea de preferat ca designerul sa fie cel care face schimbarea de plan astfel incat proprietarul sa se simta intotdeauna confortabil cu alegerea.

Rotunjirea colturilor

Cele mai multe piese de mobilier au un design in colturi, acestora li se adauga liniile drepte ale camerei, covoarele dreptunghiulare sau patrate, tablourile si usile cu acelasi tip de design. Toate aceste unghiuri drept au adesea tendinta de a face o camera sa pare banala sau inghesuita. Modul cel mai usor de a rezolva problema este rotunjirea catorva dintre aceste colturi si crearea unui design coerent prin adaugarea unor piese rotunde sau ovale precum o masuta de cafea sau un covoras.

Frumusete prin simplitate

Prima greseala a amatorilor in materie de amenajari interioare este tendinta de a exagera cu designul. Inainte de a incepe un proiect de amenajare interioara sfatul expertilor este de a alege o tema generala, tema ce poate fi inspirata dintr-o anumita epoca, un anumit loc sau o anumita culoare. Important de retinut este faptul ca aceasta tema trebuie sa poata fi ghicita atunci cand proiectul este finalizat dar nu trebuie sa fie atat de evidenta incat devine deranjanta. O camera albastra spre exemplu poate avea accente si nuante de alabastru in locurile potrivite, dar o camera cu peretii albastrii, canapele, perdele si covor albastre devine rapid obositoare.

Cheia succesului in amenajari poate fi usor insumata in zicala „Mai putin este mai mult„.

Designul trebuie sa se potriveasca arhitecturii

Multi experti in design interior fac adesea analogii referitoare la alte tipuri de design. Un designer interior trebuie uneori sa gandeasca ca un stilist atunci cand „imbraca” o camera. Pentru un rezultat de succes, un stilist va imbraca modelul in functie de forma corpului. Mergand pe acelasi principiu, designerii de la un birou arhitectura vor porni de obicei de la forma casei si arhitectura acesteia pentru a decide ce stil si ce tip de mobilier se potriveste cel mai bine. A alege mai intai mobilierul si a se incerca apoi aranjarea acestuia intr-o camera neincapatoare, prea mare sau nepotrivita ca forma si constructie este o greseala de amator care poate deveni adesea costisitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.