Ritualurile stravechi au de-a face cu obiceiurile actuale?

252

ritualuri vechiDeseori se pune problema intoarcerii la origini pentru a descoperi cu adevarat anumite procese ce stau la baza religiei. Nu se poate in acest caz sa nu se faca apel la traditia egipteana care avea la baza cinstirea faraonilor intr-un mod specific cu uleiuri esentiale, dar si cu ritualuri care mai de care mai specifice in cazul in care treceau in nefiinta, ca urmare corpurile lor sa fie pastrate intacte.

Se pastreaza unele obiceiuri si in aceste vremuri? Ce ar avea nevoie defunctii pentru a fi descoperiti intacti si dupa 6 ani de la dezgroparea mormantului?

In aceste zile, se pune problema gasirii unei firme de pompe funebre profesioniste?

Dupa cum bine se stie, inmormantarea este un proces amplu, care dureaza de la una  pana la 3-5 zile in cazul in care este nevoie sa fie repatriata o persoana care si-a incetat activitatea  de pe pamant pe alte melaguri.

Nu de multe ori se doreste parcurgerea ultimului drum cu aceea persoana in stil de maxim onoruri, regrete, dar dupa cum bine se stie si cinstirea cu anumite circumstante care sa aduca in decor specificul persoanei cand inca aceasta traia.

Ar putea in acest caz o firma de  servicii funerare bucuresti sector 3 sa duca la in situatia in care inmormantarea sa decurga conform traditiei, iar toata simbolistica, ritualul, dar si diferite proceduri sa fie respectate intru totul?

De la islamism, mergand spre calvinism, budism, crestinism sau iudaism, diferite religii au specificul propriu cand vine vorba de ducerea defunctultui intr-un loc de veci.

Cum majoritatea oamenilor din Romania sunt crestini, nu se pune decat problema oferirii unui loc de veci decent persoanei decedate, motiv pentru care alegerea criptei, a crucii si a diferitelor accesorii pentru inmormantare devine esentiala.

S-ar putea gasi o persoana decedata in posibilitatea de a nu se fi dezintegrata dupa dezgroparea de 4-6 ani?

Traditia spune ca odata la cativa ani o persoana care a fost declarata decedata trebuie sa fie dezgropata, iar ramasitele sale sa fie adunate intr-un saculet, care ar urma sa se alature si altor rude, sau dupa caz apropiati care si ei de asemenea au trecut in stare de nefiinta.

Insa, exista posibilitatea in care putem avea placuta surpriza de a gasi corpul fizic al persoanei decedate intact, fie din cauze inexplicabile, fie printr-un tratament specific ce se gaseste inca din perioada egipteana.

Atunci, faraonii cu ajutorul unor tipuri de unguente, uleiuri esentiale sau rasini de la anumiti arbori aveau posibilitatea sa-si pastreze corpurile intacte, indiferent ca acestea erau inmarmurite si inconjurate cu o puternica simbolistica ce atragea in discutie specificul civilizatiei.

Astfel, se poate observa ca daca au existat sentimente puternice pentru o persoana care a trecut in nefiinta si se doreste gasirea corpului fizic intact,  exista posibilitatea acestui lucru, insa trebuie sa sapam adanc in izvoarele istorice pentru a stii ce trebuie facut dupa amplul proces al imbalsamarii.

Nu numai atat, dar acum datorita diferitelor alternative exista posibilitatea sa fie decorat un loc de veci cu toate obiectele specifice care caracterizau viata unei persoane dragi noua, motiv in plus sa fie cinstita  cum se cuvine si sa ramane vie in sufletele tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.