Saltelele ortopedice – baza pentru un somn odihnitor si relaxant

709
Publicitate

De ce sa te indrepti spre modelul ideal de saltea?

Opiniile specialistilor ne arata ca orice tip de saltele, indiferent de brand, preturi, caracteristici sau materilalul din care este confectionat, ar trebui inclusa in categoria de ortopedice, deoarece acestea sunt create pentru a sustine greutatea intregului corp si a asigura postura corecta a coloanei si a articulatiilor. Aceste caracteristici sunt vitale, deoarece, in tip ce dormim, organismul uman nu trebuie sa fie supus traumelor sau sa se afle intr-o pozitie incorecta, ceea ce ar conduce la o accentuare a presiunii asupra punctelor de greutate, cum sunt spatele, incheieturile, genunchii. De aceea, medicii si marii producatori ne sugereaza sa optam pentru aceste tipuri de produse, deoarece:

Publicitate

·         au rolul de a reduce punctele de presiune si, in acest mod, se diminueaza durerile din zona lombara si dorsala, iar dimineata te vei trezi mai relaxat si fara contracturi musculare:

·         datorita atenuarii presiunii asupra punctelor – cheie, este permisa odihna si relaxarea si este evitat riscul expunerii la traumele nocturne;

·         prin structurile lor rigide, acestea trebuie sa garanteze pozitia corecta a spatelui, dar si eliminarea pericolelor aparitiei unor leziuni ale coloanei;

·         avand o structura ergonomica, anatomica, este usor sa se adapteze formelor corpului si garanteaza o tinuta corecta in timp ce dormim.

Garantia confortului saltelelor ortopedice

Inainte de a alege modelul de saltele care se potrivesc caracteristicilor si necesitatilor tale, trebuie sa fim atenti pentru a diferentia un obiect de calitate de unul mediocru si este bine sa studiem opiniile avizate, sa cerem sfaturile specialistilor,  pentru a lua cea mai buna decizie. De asemenea, este binevenita si parerea magazinului ce se ocupa de comercializarea lor, ele oferind clientilor suport si consiliere in fiecare zi, pentru a raspunde cerintelor lor. 

Fii atenti la ce cumperi!

Mai mult decat atat, garantia producatorului sau a magazinului de specialitate, materialele exterioare sau interioare din care sunt confectionate, in special cele exterioare, unele, cum sunt bumbacul, matasea, sunt pretabile pentru vara, deoarece asigura o mai buna circulatie a aerului si previne concentrarea bacteriilor, altele pentru iarna, fiindca sunt vazute ca un suport calduros, grosimea saltelei, densitatea straturilor, sunt piloni importanti in alegerea modelului dorit.

Unele produse cu strat mai gros, faciliteaza ventilatia, altele au proprietati antialergice sau antifungice, construite special cu doua fete, pentru cele doua sezoane din an.

 

     In concluzie, pe langa faptul ca ai o gama larga de saltele din care poti alege, trebuie sa fii foarte atent, sa te documentezi bine inainte si sa faci investitia cea mai buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.