Scad vanzarile de utilaje de constructii, cresc cele la piesele de schimb

409
Publicitate

Scad vanzarile de utilaje de constructii, cresc cele la piesele de schimb 1Piata utilajelor de constructii din Romania, adica cea de buldozere, excavatoare si utilaje specializate, s-a prabusit in primul trimestru din 2016, dupa ce in 2015 a bifat un veritabil galop, iar vanzarile ajunsesera la 130 de milioane de euro, informeaza Business Magazine. Potrivit aceleiasi publicatii, vanzarile de utilaje de constructii au crescut in 2015 cu aproximativ 40% fata de 2014, iar Caterpillar detinea pozitia fruntasa, cu o cota de circa 25% dintr-o piata estimata la 1.600 de utilaje. Marile companii care vand in Romania cele mai importante firme de utilaje de constructii se asteapta  in 2017 la un declin de 25%.

Este un semn clar ca agentii economici se reorienteaza si cauta solutii de a-si repara vechile Caterpillar sau Komatsu, apeland la distribuitorii de piese de schimb. Asta inseamna un an benefic pentru firmele care se ocupa cu comercializarea de piese de utilaje.  Cele mai cautate astfel de piese pentru marcile de top in materie de utilaje de constructie sunt Caterpillar si Komatsu.

Publicitate

Compania Komatsu a  luat fiinta in 1921, in Japonia. Este unul dintre liderii mondiali in productia de utilaje de constructii si minerit si un jucator global datorita centrelor de productie, vanzari si service aflate pe toate continentele. In Europa, Komatsu este prezent prin intermediul Komatsu Europe, companie care a fost infiintata in Belgia in anul 1967. In Romania, Komatsu este prezent din 1999.

Chiar daca in 1930 compania a inceput producerea de utilaje agricole, inclusiv tractoare pentru armata tarii, ulterior a inceput fabricarea altor masini cum ar fi buldozere si stivuitoare, urmata mai tarziu de realizarea de motoare diesel. Compania s-a dezvoltat in anii ce au urmat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, ca urmare a nevoii de utilaje pentru a ajuta la reconstructia structurilor deteriorate din timpul conflictului. Timp de sase ani, dupa anul 1988 Komatsu a fost in parteneriat cu Compania Dresser Industries  si impreuna au construit echipamente pentru minerit.

Constructorii sustin ca buldozerul Komatsu  ofera cea mai mare productivitate si cel mai mic consum de combustibil din clasa sa de buldozere de dimensiune medie. Gama de utilaje Komatsu cuprinde cele mai rezistente excavatoare pe pneuri din Europa. Alegand piese Komatsu, care sunt putin mai scumpe fata de marcile concurente, vei opta pentru o fiabilitate ridicata.

Cel mai important nume pe piata mondiala a utilajelor de constructii este Caterpillar. Compania isi are originea in secolul 19, cand Benjamin Holt si Daniel Best, ambii constructori de utilaje menite sa imbunatateasca productivitatea in agricultura, hotarasc sa-si uneasca fortele pentru a obtine o pozitie mai buna pe piata globala. Primul buldozer pe senile a fost creat de Benjamin Holt in noiembrie 1904 cu o destinatie precisa: cresterea productivitatii muncilor agricole, insa vanzarea primei masini s-a realizat abia doi ani mai tarziu, pentru suma de 5.500 dolari americani.

Inventia s-a dovedit un succes si vanzarile au sporit de la un an la altul fulminant. In timpul primului razboi mondial, Benjamin Holt a livrat pentru armatele engleze, franceze si rusesti 1200 de buldozere. Scopul declarat in contractul comercial de vanzare a fost pentru lucrari agricole, insa adevaratul scop a fost transportul de artilerie si provizii pe front.

Astazi, Caterpillar produce la nivel global o gama de peste 400 de utilaje in 110 fabrici, amplasate in Statele Unite, Europa, Asia si America de Sud. Piese Caterpillar se gasesc in Romania la multi distribuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.