Secretul amenajării unui hol mic, pentru a deveni un spațiu util

289
Publicitate

douglas-sheppard-CGZbE-Pa1S8-unsplashFără doar și poate, spațiul de la intrare este prima încăpere pe care o văd oaspeții atunci când trec pragul casei tale. Află cum este bine să amenajezi această zonă, indiferent de aspectul ei: intrare mică, intrare deschisă în sufragerie, intrare îngustă, intrare cu scări. Care este secretul pentru a reinventa acest spațiu adeseori neglijat și neexploatat al casei tale?

Desigur, orice lucru mic este drăguț, însă, pe de altă parte, spațiile mini nu sunt întotdeauna ușor de manevrat. Dacă dorești să decorezi o intrare mică, iată câteva idei și sfaturi.

Publicitate

Optează pentru mobilierul potrivit

Ideea principală este să nu saturăm acest spațiu deja redus. Holul trebuie să rămână un loc practic pentru a deservi scopului pentru care a fost creat: să fie circulat. Prin urmare, va fi mobilat numai cu mobilierul necesar, iar decorațiunile de perete vor fi alese pentru a da impresia că există un spațiu cât mai amplu de la podea la tavan. Alege să decorezi tavanul cu cornisă, pentru a obține acest efect de magnitudine.

De asemenea, îți poți decora spațiul de la intrare al casei folosind mobilier 2-în-1, perfect pentru depozitarea lucrurilor. Există astfel bănci și scaune de depozitare, care pot ascunde haine, umbrele, ustensile de lustruit pantofii, genți de cumpărături etc.

În plus, mobilierul poate fi folosit și ca să delimitezi spațiul dintre hol și sufragerie.

Alege cu atenție corpurile de iluminat

Deși îți propui să nu supraîncarci holul cu mobilier voluminos și accesorii inutile, acest luru nu este suficient. În cazul unui hol mic, lumina nu trebuie să lipsească. Acordă o atenăe sporită iluminatului: uită de lămpile de podea și cele de masă și mizează pe una sau mai multe lămpi mici de tavan, pe care le poți încadra și cu profile arhitecturale, dacă vrei. Ideal ar fi să te folosești de plafonieră pentru a asigura armonia micului tău spațiu. Dacă locuința ta nu are tavan înalt, optează pentru spoturi încastrate.

Nu uita de oglindă

Da, este un truc cunoscut de toată lumea, însă, cu toate acestea, oglinda nu este un element des întâlnit pentru holuri (cel puțin în teorie). Dar aceasta creează senzația de spațiu și captează lumina. Și da, este și un accesoriu foarte practic. Poți alege o oglindă mare, una în stil antic sau o variantă încadrată în perete, ca element de décor.

Profită la maximum de fiecare centimetru

În absența spațiului de expunere, va fi nevoie de toată ingeniozitatea ta, dacă vrei să etalezi obiectele de décor în holul casei tale. Iar când acest spațiu lipsește, pereții îți vin în ajutor. Astfel, rafturile sunt ideale pentru expunerea acestora, fără a ocupa spațiu. Alege rafturi potrivite în funcție de stilul care te reprezintă. Spre exemplu, poți utiliza un raft metalic de perete, care se îmbina perfect cu un décor contemporan. Dacă vrei să abordezi un stil scandinav sau rustic, poți opta pentru un raft din lemn. Sau mai simplu, există  profile decorative de interior care pot încadra extrem de chic diverse obiecte de artă expuse, dând un aer modern întregului hol, dar și consolidând ideea de amplitudine și continuitate. Nu uita însă că profilele reprezintă principalul secret care te ajută să reîncadrezi spațiul util și să îl reinventezi după bunul plac.

În final, dacă holul tău are și o scară către etaj, utilizează spațiul de sub scară în mod inteligent, fără a bloca accesul către trepte. Poți pune acolo un suport pentru haine, o bancă sau un fotoliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.