Serviciile funerare – ajutor de nedejde pentru persoanele indurerate

543
Publicitate

Cand sa apelam la serviciile funerare?

Publicitate

Seviciile funerare vin in ajutorul tuturor familiilor greu incercate de pierderea unei persoane dragi si nu dispun de timpul suficient, necesar indeplinirii tuturor formalitatilor pentru inmormantare si pentru a umbla la institutiile de stat in vederea intocmirii actelor de care au nevoie. Pentru a acoperi trebuintele oamenilor, s-a dezvoltat foarte mult o asemenea afacere, care sta la dispozitia cetateanului 24 de ore din 24, in fiecare zi a saptamanii, chiar si in zilele nelucratoarea sau de sarbatori legale.

In conditiile in care decesul unei persoane este un moment mai mult sau mai putin asteptat, informatiile utile organizarii inmormantarii reprezinta o necesitate, asa ca firmele specializate pun la dospozitia tututor celor interesati consiliere gratuita permanenta, care ii ajuta sa faca fata atunci cand o astfel de situatie ii ia pe nepregatite.

Cui se adreseaza si care sunt avantajele?

Se adreseaza oricarei pesoane care trece prin momente grele provocate de decesul unei persoane, fie ca este tanara, pensionar. In cazul pensionarilor, acestia beneficiaza de servicii funerare in baza talonului de pensie, costul acestora fiind decontate, in totalitate, de Casa Nationala de Pansii, in baza acestui document. Prin urmare, este nevoie sa te prezinti doar cu acest act, pentru a avea parte de ajutor specializat, din partea unor firme care au o intreaga echipa ca sa puna la punct tot ritualul.

Avantajul apelarii la aceste servicii oferite este economisirea de timp, asa ca tu nu mai esti nevoit sa alergi pe la portile tututor autoritatilor abilitate ca sa faci rost de documentele necesare. Apoi, nu mai trebuie sa pierzi timp de la serviciu, pentru a te incadra in programul institutiilor, asa ca, de acasa, la orice ora, poti contacta compania dorita.

Ce includ serviciile oferite?

In primul rand, societatile dispun de un medic specialist, pe care il pun la dispozitie in vederea constatarii decesului si a eliberarii certificatului constatator de deces. Cu aceasta, dar si cu certificatul de nastere si cartea de identitate a decedatului, se merge la primarie pentru a se emite certificatul de deces.

 

In al doilea rand, se realizeaza toaletarea persoanei, imbalsamarea acesteia, manipularea si transportarea sa, de la spital, daca e cazul, pana la domiciliu si in interiorul acestuia, precum si oferirea, in vederea alegerii de catre membrii familiei celui trecut in nefiinta, a diverselor tipuri de sicrie, produse din materiale lemnoase variate. De asemenea, in ziua slujbei, se asigura, ca si servicii funerare, transportul cortegiului de la domiciliu, la biserica, si apoi la cimitir, dar si tot ce este necesar pentru parastas (coliva, colaci, prosoape preoti, insotitori, icoana si sfesnice, candele).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.