Seturi de motor pentru motociclete

275

Motocicletele sunt vehicule pe doua roti complexe, formate dintr-un sir lung de piese si accesorii care, luate impreuna, trebuie sa faca motorul sa functioneze corect.

Conform OUG 195 Art.6, citata chiar si de wikipedia, motocicletele sunt vehicule cu doua roti, cu sau fara atas, vehicule care sunt echipate cu un motor care are o capacitate cilindrică mai mare de 50 cm³, a carui viteza maxima, prin constructi, trece de 45 km/h.s.

Componentele unei motociclete

Motocicletele sunt alcatuite din cadru, set motor, au frane, suspensii, roti, sistem de transmisie. Toate aceste componente sunt cele care fac motocicleta sa functioneze. Oricum, pasionatii mersului cu motorul stiu foarte bine despre ce este vorba!

In functie de performante, de puterea cilindrica a motorului, dar si de alti factori, motocicletele se clasifica in motociclete sport, motoare care sunt optimizate pentru performante sportive si pentru viteza, in motociclete de tip chopper, care sunt joase, dar si motociclete standar si cruiser. Exista, de asemenea, motociclete de competitie si motociclete de tip enduro. Exista si modele de serie puternice, care sunt modificate de constructori.

Cand trebuie sa inlocuiesti un set motor trebuie sa mergi la un service autorizat, pentru ca totul sa se desfasoare in conditii normale.

Setul de motor al motocicletei este usor de gasit chiar si pe internet. Iti recomandam sa intri pe unimotors.ro pentru set motor dar si pentru o mare varietate de piese moto. Unimotors este un magazin online care ofera o gama diversa de piese si de accesorii pentru motociclete, dar si scutere sau ATV-uri.

Seturile de motor au preturi diferite

Nu te astepta sa existe un pret universal pentru un set motor, pentru ca acestea difera in functie de fiecare productor in parte, in functie de specificatii. Cum modelele de motociclete sunt diferite, acest lucru se intampla si in cazul unui set motor, ele sunt fabricate astfel incat sa fie respectate specificatiile producatorilor. Astfel, pe unimotors.ro un set cilindru motor poate sa coste 300 de lei, dar poate sa coste si 600 de lei.

Atunci cand cauti produsul potrivit, uita-te ca acesta sa fie modelul celui pe care urmeaza sa il inlocuiesti.

unimotors

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.