Sfaturi care te vor ajuta să ai grijă de dinții tăi după 40 de ani și să menții o igienă corectă.

75

Sfaturi care te vor ajuta să ai grijă de dinții tăi după 40 de ani și să menții o igienă corectă. 3

LUPTĂ CU INAMANICI DUNĂTORI

Tutunul, cafeaua, ciocolata și fructele roșii, sunt elemente foarte agresive pentru dinții tăi. Pe lângă faptul că lasă urme, uneori de neșters, acestea afectează smalțul dinților.

Fumătorii știu foarte bine că dinții devin galbeni de la țigari. Consumatorii de băuturi acidulate și energizate știu, de asemenea, că aceste băuturi pot provoca leziuni ale dinților.

Pentru a menține o bună igienă dentară, ideal ar fi să te speli pe dinți după consumarea acestor băuturi sau după ce ai fumat.

Băuturile acide provoacă demineralizarea smalțului dentar. Prin urmare, dinții sunt mai fragil și riscul de carii este mult mai mare.

Nu uita să-ți completezi igiena dentară incluzând un oligoelement esențial pentru smalțul dinților: fluorul.

Acesta ajută la prevenirea cariilor, dar contribuie și la o mai bună igienă dentară.

Fluorul este prezent în pastele de dinți sau apele de gură

 

ÎNGRIJEȘTE-ȚI DINTII PENTRU O SĂNĂTATE MAI BUNĂ

Într-adevăr, trebuie să știi că igiena dentară are un impact asupra stării tale generale de sănătate.

Cariile, gingivita, infectțile pot cauza boli mai grave, care uneori sunt nebănuite.

Igiena dentară este esențială pentru o sănătate bună. Studii serioase au arătat o legătură clară între igiena dentară și diabet.

Corpul uman este o mașină care funcționează ca un întreg, așa că dacă unul dintre elemente eșuează, acesta va afecta restul corpului. O igienă dentară bună, ajută la menținerea sănătății corpului

Înainte de vârsta de 40 de ani, medicii stomatologi mai atrag atenția că o igienă dentară excelentă este recomandată cu tărie femeilor însărcinate, pentru că nu numai bebelușul atrage calciu de la mamă pentru formarea oaselor, ci și dinții nesănătoși, putând duce la repercusiuni asupra bebeluș (de mărime mică, probleme respiratorii, probleme cardiace etc.).

NU TE MAI FERI DE PROTEZELE DE DENTARE!

Chiar dacă ai avut grijă de dinții tăi încă din copilărie, se poate întâmpla ca unii dinți să fie deteriorați mai mult decât alții. Acest fenomen este complet normal. Dinții nu sunt ca pielea, odată deteriorați, dinții nu se regenerează singuri.

Acesta este modul în care uneori este necesar să fie extrași. Dar acest lucru nu se datorează neapărat igienei bucale proaste.

Astăzi, există soluții foarte eficiente pentru înlocuirea dinților deteriorați.

Protezele dentare s-au democratizat pe scară largă și sunt din ce în ce mai discrete și mai realiste.Dacă nu te uiți foarte atent, este aproape imposibil să diferențiezi o proteză de dinții naturali.

După 40 de ani, mulți pacienți apelează la proteze dentare pentru a-și trata dinții. Nu vă fie teamă să vă înlocuiți dinții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.