Hemoroizii sunt adesea intalniti la persoanele care au o varsta cuprinsa in intervalul 30 – 60 de ani. Acestia apar de multe ori deoarece se pune presiune pe vasele din zona rectului si cea a anusului. De regula sedentarismul sau persoanele care sunt sedentare sunt expuse acestui pericol. Exista si alte cauze care provoaca aparitia acestor vase dilatate. Cresterea presiunii din venele aflate in zona anorectala poate fi determinata si de constipatie sau poate aparea si in timpul sarcinii la femei.
Cum spuneam mai sus, statul la birou pe scaun sau varsta contribuie si dezvolta aceste dilatatii venoase. Medicul este cel care poate trata pacientul si-l poate ajuta sa aleaga tratamentul potrivit. Trebuie insa sa se tina de acest tratament intrucat sansele ca acesti hemoroizi sa apara sunt foarte mari. Hemoroizii sunt de doua feluri: interni si externi. Cei aflati la interior sunt reprezentati de mici saculeti prezenti la nivelul rectului. Ei se manifesta prin dureri si sangerari la scaun. Cei din exterior se pot vedea cu ochiul liber si sunt reprezentati de anumite vene dilatate la nivelul anusului. Ei se manifesta patologic prin inflamatii.
De altfel, hemoroizii provoaca niste dureri destul de mari ce se pot trata doar la sfatul medicului intrucat aplicarea unui unguent fara prescriere medicala poate inrautati starea pacientului. De asemenea, in cazul in care persoana afectata prezinta si sangerari se poate apela la introducerea unei substante speciale, insa aceasta procedura trebuie sa fie indicata ca solutie de catre medicul specialist. Structurile patologice prezente la interior se pot elimina cu ajutorul laserului. Aceasta procedura se numeste disctrictie si are la baza o lumina infrarosie prin care se pot inlatura hemoroizii, insa in prezent tehnologia a ajuns departe chiar si in domeniul medicinii. Astfel, au aparut tehnici noi prin care se pot trata aceste structuri venoase, tehnici care sunt mai putin dureroase.