Sfaturi pentru alegerea contabilului pentru o firma

519
Publicitate

Dupa inregistrarea unei firme si obtinuerea tuturor autorizatiilor cu ajutorul infiintarifirmeonline.ro, grijile patronilor nu se sfarsesc. De fapt, sa nu credeti ca in afaceri grijile si munca se sfarsesc vreodata. Dimpotriva, o afacere care doreste sa se dezvolte trebuie sa faca fata permanent la noi si noi provocari, la care adminisratorii sunt obligati sa caute solutii. Una dintre preocuparile principale dupa deschiderea unei firme ar trebui sa fie alegerea unui contabil. Bun sau rau, de asta va veti convinge dupa o perioada in care lucrati cu el. Cert este ca va trebuie cineva de incredere, caruia sa ii puteti lasa fara nicio grija actele si stampila firmei, cu toate operatiunile si facturile de care are nevoie pentru inregistrarea in contabilitate. In fond, angajarea unui contabil este o obligatie a persoanelor juridice, dar si o necesitate. Este o cheltuiala in plus pe care trebuie sa o luati in calcul lunar sau la semestru, in functie de intelegerea pe care o aveti cu acesta. Cert este ca un contabil va poate scuti de unele probleme la care, ca neinitiat intr-ale afacerilor, nu aveti cum sa le anticipati.

Plata cu regularitate a darilor la stat, obligatia depunerii documentatiilor la fisc, termenele pana la care se depun sumele rezultate din TVA sau simpla evidenta a intrarilor si iesirilor de capital dintr-o firma sunt doar cateva dintre sarcinile pe care ati putea sa le delegati contabilului, in baza unui pachet de servicii sabilit de comun acord.

Publicitate

Sfaturile antreprenorilor in ceea ce priveste alegerea unui contabil difera insa, de la afacere la afacere. Astfel, in vreme ce unii merg pe incredere si pe recomandari, altii se uita cu atentie la certificarile si calificarile pe care contabilii le poseda. Dincolo de experienta, se recomanda alegerea unui contabil care sa fie membru activ al organizatiilor de profil, care reglementeaza si autorizeaza activitatea de contablitate. Si aici, se poate merge la mica intelegere sau se poate incheia un contract de prestari servicii, prin care contabilul sa isi ia angajamentul ca lucreaza cu personal specializat si autorizat, in conditiile prevazute de lege.

Acestea nu sunt simple mofturi pe care le etalam, intrucat afilierea la organismele specializate va dau o oarecare garantie a atestarii si a perfectionarii in acest domeniu, pe care, in alte conditii, nu esti obligat sa le detii. Cat priveste raspunderea, aceasta va fi impartita intre adminisrator si contabil, acesta din urma beneficiind insa de semnatura proprie pe documentele depuse la autoritatile fiscale.

Oalta cerinta ridicata de antreprenori este parteneriatul incheiat c contablul autorizat.Aceasta inseamna ca un contabil bun nu va prelua doar draftul de facturi si ti le vatrece in documente, ci va putea sa intretina si o buna comunicare cu antreprenorul. Pe de alta parte este cunoscut faptul ca un contabil lucreaza cu mai multe firme, astfel incat acesta s-arputea sa fie foarteaglomerat. Chiar si asa, un contabil bun artrebui sa stie detalii despre firma dumneavoastra atunci cand i le solicitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.