Solutii pentru reparatii

240

Industria indiferent de ramurile ei presupune prezenta a numeroase mecanisme si masinarii care au roluri diferite dar a caror scop este acela de a ajuta in linia de productie, de ambalare sau poate de distributie. Aceste mecanisme de electropalan  insa necesita la un anumit interval de timp si unele lucrari de intretinere sau de reparatii iar acest lucru presupune prezenta si utilizarea unor piese de schimb. Printre aceste piese de schimb se pot afla insa si cilindri hidraulici intrucat utilizarea lor cunoaste o gama variata de domenii si puteti avea de a face cu acestia in ceea ce priveste utilizarea unor prese, a unor masinari din industria generala dar si in activitatea de reciclare. La fel de comune si de prezente sunt unele modele de cilindri si in industria alimentara, in agricultura la masinile si utilajele prezente dar si in ceea ce priveste automatizarile cu roboti.

Atat utilizarea cat si importanta sunt vizibile si in definitia piesei si anume cea de a fi un element cheie in orice instalatie hidraulica dar si in instalatiile automatizate. Principiul de functionare nu este insa unul foarte greu intrucat acesti cilindri hidraulici realizeaza o transformare a energiei pe care o are un lichid hidraulic in energie mecanica. Mai exact lichidul hidraulic care patrunde in cilindru cu o anumita presiune actioneaza asupra pistonului prezent in structura acestuia si la care este conectata o tija ce va avea o miscare liniara in sens opus. Puteti avea astfel un control asupra unei deplasari in linie dreapta prin controlul presiunii lichidului hidraulic ce patrunde in interiorul cilindrului. Ca si structura insa acestea sunt compuse din doua elemente principale si anume corpul cilindrului sau teava si pistornul din interior. Ca si structura mai complexa insa va trebui sa luam in calcul baza cilindrului, tija, garniturile, orificiile de intrare si iesire dar si unele articulatii, inele, flanse sau bucse.

Cum caracteristicile cilindrilor hidraulici pot varia functie de utilizarile pe care le au putem discuta despre o gama variata de cilindri. Clasificarea functie de principiul dupa care acestia functioneaza poate cuprinde cilindri hidraulici cu dubla actiune, cu simplu sau dublu efect, tandem, tip plunjer sau cei telescopici. Toate aceste modele insa pot fi gasite foarte usor in comert intrucat exista o gama variata si de producatori dar se poate opta si pentru comanda unor cilindri hidraulici. Daca este vorba despre utilizarea in cadrul unor proiecte personale sau la unele utilaje si mecanisme personalizate atunci cu siguranta poate fi nevoie despre apelarea la producerea pe comanda a unora cilindri hidraulici. Nu trebuie sa pierdeti din vedere aspectul sigurantei si anume ca toate piesele pe care le achizitionati si utilizati sa respecte standardele de siguranta si sa nu prezinte imperfectiuni sau o functionare defectuoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.