Takt Recruitment: sfaturi și recomandări pentru angajatori și candidați

88
Publicitate

În contextul actual să atragi și să angajezi cei mai buni candidați este un lucru extrem de important. Dar, pe piața actuală, la fel de important este să te faci remarcat. Cum poți să găsești locul de muncă mult visat în calitate de candidat? Care sunt potențialii candidați cu cele mai bune profile pentru angajatori?

Publicitate

Iată care sunt cele mai bune sfaturi și recomandări de la Takt Recruitment atât pentru angajatori, cât și pentru candidați.

Cum poți recruta cei mai buni candidați?

Trebuie să știi cum să recrutezi în primul rând. Încă de la început va trebui să îți definești nevoile, dorințele sau pretențiile. Este cea mai importantă etapă pentru o viitoare recrutare de succes.

Este deci important să vorbești cu posibilii candidați despre valorile tale, despre misiunea ta, de ambițiile tale și de lucrurile în care crezi. Scopul este deci de a explica de ce munca pe care o vor depune este importantă, chiar esențială.

Trebuie să lucrezi la marketingul tău de recrutare. Dacă vorbim despre angajați, trebuie să definești și strategia ta de marketing de recrutare. Degeaba propui deci un salariu atractiv, un post interesant, dacă nimeni nu știe asta.

Scopul acestei strategii este de a te poziționa ca un angajator de top! Ce face ca firma ta să fie diferită de concurenții tăi? De ce este interesant și avantajos să lucrezi pentru compania ta? Ce este special la mediul tău de lucru?

Depinde deci doar de tine să te folosești cele mai bune atuuri pentru a atrage profiluri de top și pentru a maximiza numărul de candidaturi relevante. Poți miza și pe ajutorul oferit de Takt Recruitment care să te ajute în acest sens, cu o expertiză în recrutare, managementul forței de muncă sau firme care aduc muncitori din străinătate.

Cooptarea – cel mai bun instrument pentru recrutare. Un lucru e sigur. Cei mai buni ambasadori ai tăi sunt angajații tăi! Cooptarea este, fără îndoială, cea mai bună metodă de recrutare a candidaților. Te ajută să faci economii de bani, bani pe care îi cheltui de obicei pentru a anunța posturile vacante, dar, mai presus de toate, te ajută să găsești candidații potriviți.

Nu te limita doar la CV. Un element foarte important atunci când vorbim despre recrutare angajați, un CV este cel care poate rezuma parcursul profesional și educativ al unui candidat. Este prima imagine pe care o primești în ceea ce privește talentul sau pregătirea. Acesta este conceput pentru a putea oferi o primă impresie în doar câteva secunde și pentru a determina dacă un candidat corespunde sau nu profilului pe care îl cauți la prima vedere. 

Cu toate acestea, formalitatea sa poate lăsa uneori un spațiu limitat pentru personalitate și motivație. De unul singur, de multe ori nu este suficient pentru a determina profilul unei persoane. Ține cont de faptul că nu întotdeauna candidatul potrivit este cel cu cea mai multă experiență. 

Este nevoie de un formular de candidatură cu întrebări deschise pentru a oferi cea mai bună oportunitate de a depune candidatura. Iar cea mai bună modalitate de a evalua aptitudinile unui candidat este interviul de angajare realizat de Takt Recruitment.

Recrutare Angajați: Strategii Eficiente pentru Atragerea și Selectarea Talentelor Potrivite

Sfaturi pentru a deveni cei mai buni candidați

Trebuie să faci un bilanț cât mai lucid al punctelor tale forte și al punctelor tale slabe. Trebuie deci să știi care îți sunt calitățile, defectele, competențele sau carențele. Pentru că dacă nu te cunoști așa cum trebuie, nu vei reuși să ai siguranță de sine, să te pui cel mai bine în valoare sau să te vinzi așa cum trebuie.

De asemenea, va trebui să definești cu precizie proiectul tău profesional. Și va trebui să fii cât mai activ, de asemenea, atunci când cauți locurile de muncă. Nu trebuie doar să răspunzi la anunțurile de pe Internet.

La fel de important este să redactezi un CV ținând cont de cei patru C – creativitate, claritate, coerență și comercial, deoarece CV-ul tău este cea mai bună modalitate de a obține un interviu de angajare.

Un bun candidat trebuie să aibă competențele de a munci în echipă. Este o calitate esențială deoarece atunci când o echipă întreagă colaborează și lucrează împreună, rezultatele sunt foarte bune. Se vor atinge obiectivele, se vor elimina punctele slabe, deci o mulțime de avantaje!

Responsabilitatea și seriozitatea angajaților

În plus, candidatul trebuie să fie și responsabil. Este o calitate necesară pentru realizarea anumitor sarcini. Un candidat care dovedește că o are se va concentra 100% pe munca sa și rezultatul va fi satisfăcător, ca să nu mai vorbim de optimizarea timpului său și al întregii echipe.

Atitudinea pozitivă este un alt atu de preț atunci când vine vorba despre un bun candidat. O persoană care își transmite interesul pentru domeniul său sau pentru postul pentru care candidează, va avea mereu posibilitatea de a deschide ușile. 

De asemenea, capacitatea de a munci sub presiune este o mare calitate profesională. Dacă un candidat este sigur pe el și se simte în siguranță cu ceea ce face sau are de făcut sau dacă nu îi este teamă de provocări, cu siguranță că va convinge!

Să găsești candidatul ideal sau să găsești locul de muncă mult dorit sunt două procese complexe. Este important ca atât candidații, cât și cei care recrutează să dea tot ceea ce au mai bun pentru astfel încât toată lumea să poată beneficia de o productivitate crescută, de o cultură a muncii îmbunătățită, de bune relații de lucru și de sinergie în cadrul echipei. Este cel mai important lucru! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.