Teava rectangulara – rezistenta si calitate pentru proiecte complexe

633
Publicitate

Teava rectangulara, adesea folosita in structurile de rezistenta, da dovada de caracteristici speciale, care o individualizeaza in randul altor materiale de constructie metalice. Forma sa, materia prima si celelalte atribute pe care le detin o fac una dintre cele mai populare tipuri de materiale de acest tip.

Publicitate

Datorita acestor caracteristici speciale, acest material a inceput sa castige din ce in ce mai multe popularitate in randul specialistilor in constructii si nu numai.

Cum se realizeaza teava rectangulara?

In primul rand, trebuie spus ca aceasta categorie de tevi rectangulare despre care discutam este obtinuta printr-un proces de deformare ce se realizeaza in doua feluri.

Exista doua modalitati pentru realizarea deformarii: deformarea la rece sau finisarea la cald. Fiecare dintre cele doua imprima materialului astfel prelucrat anumite proprietati specifice. Asadar, difera atat caracteristicile mecanice, tolerantele si proprietatile pe care materialul le are in cazul realizarii sectiunilor transversale. In plus, acest tevi rectangulare prelucrate la cald permit posibilitati de deformare mult mai mari decat cele prelucrate la rece. Astfel, acestea sunt mult mai potrivite pentru a fi folosite in constructii in care urmeaza a fi spuse presiunii unor forte dinamice, pe cand cele deformate la rece ofera un punct de randament mare si rezista mult mai bine la forte mecanice ridicate.

Otelul este materia prima din care este realizata teava rectangulara

Teava rectangulara este confectionata din otel, lucru ce ofera toate caracteristicile prin care materialul poate indeplini comportamentele mai sus precizate. In plus, cand vorbim despre preturi pentru teava rectangulara, putem spune cu incredere ca acestea intra in categoria de accesibile, astfel ca orice persoana dornica sa foloseasca acest material in proiecte proprii sau de serviciu il poate obtine la un pret foarte bun.

Principalele proiecte in care se utilizeaza tevi rectangulare sunt urmatoarele

Multumita seriei de caracteristici ce ii ofera rezistenta in timp si duritate, teava rectangulara este foarte des folosita in realizarea de stalpi metalici, structure de rezistenta, grinzi, rafturi robuste, garduri si asa mai departe, toate proiecte in care atributele sale o fac demna de remarcat. Categoria tevi rectangulare cuprind materiale foarte versatile, astfel ca ele pot fi destinate si altor tipuri de utilizari, in functie de necesitatile constructorului.

Alegerea de tevi rectangulare

Atunci cand decizia de lucru cu teava rectangulara a fost luata, mai ramane doar alegerea locului de achizitionare si cumpararea propriu-zisa. Insa acest process trebuie facut cu grija, astfel incat sa se asigure de catre comeciant faptul ca materialul respecta standardele de calitate necesare pentru ca produsul sa fie conform cu utilizarile pentru care este indicat. De asemenea, vanzatorul trebuie sa fie unul de incredere, avizat, care sa-si poata sfatui clientii in procesul de cumparare sis a livreze doar calitate, intr-un termen rezonabil si la un pret bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.