Teava rotunda trasa – informatii generale, domenii de utilizare si calitati

573
Publicitate

Teava rotunda trasa, pe care o gasiti la magazinul online Mesteru Manole, este un material de utilizat in constructii si nu numai. Acest material are o foarte mare cautare in randul specialistilor in constructii, deoarece detine o serie de calitati importante pe care le ofera proiectului in care este utilizat.

Publicitate

Dupa cum spuneam, teava rotunda trasa este un material de constructii ce detine o serie de calitati foarte cautate in domeniul constructiilor, calitati ce o fac sa fie foarte des utilizata de specialistii in constructii pentru realizarea diverselor proiecte.

Teava rotunda trasa nu prezinta puncte de sudura

Atunci cand discutam de calitati, discutam in primul rand, de faptul ca acest material, dupa cum ii spune si numele TRASA, nu are deloc puncte de sudura. Asadar, datorita acestui lucru, teava rotunda trasa este un material extrem de rezistent si poate fi utilizata in proiecte dezvoltate sub presiuni mari.

Datorita lipsei punctelor de sudura din componenta, in mod evident, acest lucru face ca teava rotunda trasa sa detina o rezistenta foarte buna la presiuni mari pe intreaga sa lungime si in plus, sa nu existe situatie in care aceasta sa se fisureze in urma presiunilor mari ce sunt exercitate asupra sa.

Mai mult decat atat, lipsa punctelor de sudura face sa fie foarte usor calcul pentru specialistii in constructii in momentul in care acestia au nevoie sa efectueze un calcul exact pentru rezistenta la presiuni ridicate, deoarece nu trebuie sa mai aiba in vedere calitate punctelor de sudura, care, dupa cum am mentionat anterior, in cazul acestui material nu exista.

5 calitati speciale pe care le are teava rotunda trasa

Datorita particularitatii mentionate mai sus, dar si datorita faptului ca este obtinuta din otel, teava rotunda trasa detine cinci calitati foarte importante si cautate de specialistii din domeniul constructiilor. Acestea sunt urmatoarele:

  • Foarte buna rezistenta la presiuni ridicate
  • Forma simetrica perfect circulara
  • Rezistenta ridicata la sarcini mari
  • Lipsa punctelor de sudura
  • Durata lunga de utilizare

Cateva domenii in care specialistii in constructii utilizeaza teava rotunda trasa

Datorita celor 5 calitati importante mentionate anterior, acest material este utilizat intr-o varietate mare de domeii. Astfel, specialistii in constructii aleg sa utilizeze teava rotunda trasa in domeniul naval pentru realizarea navelor maritime, anumite elemente pentru platformele petroliere, de cele mai multe ori pentru realizarea de elemente ce sunt supuse la presiuni ridicate. De asemenea, teava rotunda trasa este folosita si domeniul constructiilor metalice.

In plus, specialistii in constructii o mai utilizeaza si pentru a transporta fluide aflate sub presiune si gaza non-agresive.

teava rotunda trasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.