Teava rotunda zincata – solutia ideala pentru proiecte rezistente

523
Publicitate

Ce este teava rotunda zincata si de ce este o solutie bune pentru realizare de proiecte rezistente?

Teava rotunda zincata este realizata din otel. Numele de „zincata” se datoreaza faptului ca, in cadrul procesului de productie, aceste material a fost supus unui proces de zincare. Asta inseamna ca teava rotunda zincata este acoperita cu un strat protector din zinc. Acest strat actioneaza ca un scut impotriva agentilor corozivi ce pot conduce la ruginirea acestui material, crescandu-i in acealasi timp rezistenta si durata de viata.
Datorita acestui strat protector, teava rotunda zincata este una dintre cele mai bune solutii pe care specialistii in constructii o utilizeaza pentru realizarea proiectelor rezistente, calitative si durabile.

Publicitate

Cum trebuie protejata teava rotunda zincata pentru a oferi aceleasi avantaje?

Stratul protector de zinc este cel care face din tevile rotunde zincate niste materiale speciale. Pentru a le pastra proprietetile intacte pe care aceste tevi rotunde zincate le au, stratul protector de zinc nu trebuie deteriorat. Astfel, teava rotunda zincata trebuie imbinata cu alte materiale cu care este utilizata doar prin procesul de infiletare.
In cazul in care teava rotunda zincata este supusa procesul de sudare, linia de sudura va distruge stratul de zinc de-o parte si de alta, ajutand ca rugina sa isi fac aparitie si astfel calitatile materialului se pierd considerabil. In cazul in care sudarea este ultima solutie, este recomandat ca acest material sa fie apoi vopsit cu o vopsea bogata in zinc pentru ca incerca sa nu rugineasca.

Cateva proiecte in care specialistii utilizeaza tevi rotunde zincate

Datorita faptului ca este foarte rezistenta la presiuni mari, teava rotunda zincata se utilizeaza in cadrul proiectelor unde se transporta fluide si gaze non-agresive. In acest domeniu, acest material este folosit pentru realizarea retelelor pentru transportului apei calde si reci, dar si pentru realizarea retelelor pentru transportul agentului termic ce are o presiune de maxim 50 de bari.

De asemenea, acest material mai este utilizat si in domeniul constructiilor pentr realizarea de stalpi metalici.

Teava rotunda zincata are o protectie anti-coroziva foarte ridicata

Toate aceste utilizari se datoreaza in special faptului ca utilizarea acestui material ofera proiectului respectiv o foarte buna rezistenta si o calitate pe masura. De asemenea, teava rotunda trasa are si un raport intre calitate si pret foarte bun, deoarece procesul de zincare la care este aceasta supusa nu este unul foarte scump. Astfel, specialistii aleg sa utilizeze acest material datorita multiplelor avantaje pe care acesta le ofera atunci cand se apeleaza la el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.