Televizoare ieftine, dar de calitate? Da, se poate!

297

Economiile emergente, cum este și cea a României, aflate în creștere, aduc și diverse paradoxuri în obiceiurile de shopping ale cetățenilor. Unul dintre aceste paradoxuri este obsesia pentru branduri și pentru ultimul răcnet în materie de tehnologie. Dincolo de a arăta celorlalți că ne permitem un produs scump, al unui brand renumit, ne lăsăm greșit ghidați de dictonul „suntem prea săraci pentru a ne permite lucruri ieftine”. De la telefoane mobile la îmbrăcăminte și de la alimente la electrocasnice. Televizoarele nu fac, nici ele, excepție. De ce n-ar trebui, totuși, să acordăm atât de multă atenție brandurilor mari. Cel puțin nu în toate domeniile, oricum.

Prețurile mari, exagerate chiar, de multe ori, comparativ cu ceea ce primim în schimb și mai ales comparativ cu alternativele, ar trebui să fie un prim argument. Televizoarele, de exemplu. De ce nu ne mulțumim cu televizoare ieftine și trebuie să achiziționăm branduri celebre, ca LG, Samsung, Philips, chiar dacă asta înseamnă să facem eforturi financiare de multe ori și să tăiem din cheltuieli din altă parte, unde poate ar fi mai indicat să investim mai mult?

La fel ca piața de telefoane mobile cu Android, cea a televizoarelor beneficiază de o tehnologie atât de avansată, aflată la dispoziția atâtor producători, încât de multe ori un televizor așa zis ”no name” echivalează în performanțe (sau chiar poate întrece) un televizor similar de ”brand”. Cu toate acestea, costă mult mai puțin. Pentru că, în definitiv, consumatorul final, clientul, nu plătește și costul marketingului, al publicității, al brandului.

Concurența extrem de acerbă de pe piața de televizoare forțează producătorii să investească masiv și în segmentul low-end, în așa numitele televizoare ieftine. Astfel, televizoare care costă maximum 1000 de lei au ajuns să includă funcții smart, precum sistemul de operare Android. Astfel, nu mai e nevoie să plătești un preț exagerat pentru a putea face streaming de pe Netflix, Youtube, HBO Go sau Amazon Prime pe un ecran mai mare decât cel al laptopului.

Multe televizoare ieftine au, adesea, tehnologie identică sau chiar produsă de giganții din domeniu. Un televizor Horizon, de exemplu, poate avea un ecran produs de Samsung, dar mult mai ieftin, pentru că, așa cum spuneam, consumatorul nu mai trebuie să achite și costul imens al marketingului de brand. Cumperi, așadar, același produs, dar fără a mai plăti „brandul”.

Astfel, chiar dacă nu ai un buget mare și vrei totuși un televizor de calitate, nu fugi de televizoare ieftine, pentru că sigur găsești produse fiabile, de calitate, și la bani mai puțini. Dacă nu ții atât de mult la „imagine”, ci la imagine, poți avea același nivel de calitate la televizoare ieftine ca la televizoarele high-end, dar la prețuri mai reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.