Tipuri de cosuri de fum existente pe piata si cum sa le alegeti

383

In momentul in care auzim pomenindu-se de aceste cosuri de fum primul gand care ne vine in minte este cel al unor cosuri de caramida sau piatra. Dar dezvoltarea tehnologiei actuale respectiv a materialelor de constructii permit ca si in acest domeniu sa se aplice o diversitate foarte mare. Ultimul trend, ca sa zicem asa, in materie de cosuri de fum este cel prefabricat.

Dar inainte de a vorbi despre cosurile de fum prefabricate haideti sa vedem ce modele mai sunt existente pe piata. Pe site-ul nostru www.seminee-mol.ro veti putea gasi cosuri de fum din inox si ceramice dar acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa cunoasteti de la bun inceput daca ceea ce avem de oferit vi se potriveste sau nu.

Cosurile de fum din caramida 

Asadar, un prim model de cos de fum este cel din caramida. Face parte din modalitatile traditionale de a construi astfel de cosuri pentru evacuarea fumului rezistand doar in conditiile in care si sursa de caldura este pe masura.

Astazi modalitatile moderne de incalzire a locuintelor au inlocuit cu succes rolul semineelor de a fi si o sursa de caldura fiind mai mult un element cu rol estetic. Totusi daca este sa luam in considerare avantajele pe care le prezinta un astfel de cos putem spune ca rezistenta lor deosebita nu este deloc un aspect de neglijat.

Un dezavantaj pe care il prezinta este faptul ca marimea caramizilor din care este construit este relativ mica ceea ce duce la un proces de zidire destul de lung. In plus, un alt dezavantaj pe care il prezinta caramida este acela ca favorizeaza aparitia umezelii. Astfel mortarul din caramizi este distrus o data cu trecerea timpului si a intemperiilor la care este supus. In plus si durata de viata scade intrucat o data ce este racordat la un sistem de incalzire modern cum ar fi o centrala, creste riscul de a se distruge repede.

 

Cosurile de fum prefabricate o varianta mult mai recomandata de specialisti

Constructrii si instalatorii pot alege acum dintr-o varietate larga de cosuri de fum produse din metal (inox) sau ceramica. Acestea prezinta mult mai multe avantaje intrucat sunt produse in fabrici unde nu este loc de nici o greseala iar in momentul in care sunt instalate este garantata functionarea lor in procent de 100%.

Cu siguranta evolutia tehnologica a adus cu sine mai mult avantaje chiar si in randul acestor cosuri de fum.

Cat despre instalarea unui astfel de cos de fum nu putem spune decat ca este mult mai usor de realizat fata de cel din caramida unde este necesar sa se construiasca la fata locului de la zero.

Intrucat noi credem in evolutie si modernism va oferim cosuri pentru evacuarea fumului din ceramica sau din inox astfel incat sa va puteti bucura de un semineu functional. Pe site-ul nostru www.seminee-mol.ro veti putea sa vizualizati modelele disponibile si totodata sa cititi informatii despre fiecare model in parte.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.