Tipuri de cutii din plastic pentru depozitare

262
Publicitate

 In cazul in care cutiile de carton sunt scurte, cutiile de plastic care pot fi stivuite pentru depozitare vin in ajutorul operatorilor logistici pentru manipularea si transferul produselor delicate sau care ar putea suferi daune daca sunt depozitate in alte tipuri de recipiente mai putin izolatoare sau rezistente.

Tipuri de cutii din plastic pentru depozitare

Publicitate

Cutiile de depozitare din plastic sunt reutilizabile, usor de curatat si foarte sigure. In plus, exista modele cu masuri standardizate pentru standardul european care permit gestionarea usoara a comenzilor pe masura ce trec prin diferite depozite.

Doriti sa aflati mai multe despre aceasta solutie de stocare fiabila? Ei bine, continuati sa cititi: astazi va spunem totul despre cutiile de plastic care pot fi stivuite, avantajele si tipurile lor si va explicam in ce cazuri sa pariati pe ele. Poti cumpara de aici Navete Schoellerallibert.

Cand sa folositi cutii de plastic pentru depozitare?

Cutiile din plastic sunt recomandate in special in depozitarea si transportul:

  • Fructe si legume, ale caror proprietati organoleptice sunt cel mai bine mentinute in cutii de plastic pentru depozitarea cu o retea, deoarece lasa aerul sa treaca si permit o ventilatie adecvata a alimentelor.
  • Piese metalice sau electronice mici, cu forme sau muchii nepotrivite pentru conservare intr-o cutie de carton.
  • Produse farmaceutice care necesita o temperatura stabila pentru o conservare adecvata.
  • Elemente in vrac, in general, care calatoresc in conditii de siguranta
  1. Cutii standard European 1

Cutiile standard European sunt fabricate in conformitate cu orientarile si masurile standardizate pentru intregul continent stabilite de UE. Acestea sunt stivuite si paletizabile. Acestea sunt disponibile in diferite dimensiuni si cu manere inchise si deschise pentru o manipulare usoara. De asemenea, puteti alege daca doriti cu maner sau nu.

  1. Sertare din plastic care pot fi stivuite

Sertarele din plastic care pot fi stivuite sunt ideale pentru depozite si ateliere de piese de schimb, unde este necesar sa aveti acces rapid si eficient la obiectele depozitate. Modelele de sertare au caneluri laterale care favorizeaza manipularea lor si raman neschimbate impotriva actiunii acizilor, grasimilor, substantelor chimice sau variatiilor bruste de temperatura. In plus, ele pot fi utilizate in instalatii automate si manuale si pe rafturi.

  1. Recipiente din plastic

Containerele din plastic se adapteaza la diferite nevoi logistice: sunt stivuite, se potrivesc total sau partial pentru a accelera procesele logistice inverse, economisind pana la 70% din spatiu in calatoriile goale, in plus, au o rezistenta suplimentara in piling si rezista la variatii de temperaturi extreme intre -20 ° C si +100 ° C.

  1. Cutii de depozitare din plastic cu grila

Concepute in principal pentru industria alimentara, cutiile din plastic pentru depozitarea cu retea faciliteaza aerarea continutului in orice moment. Sunt perfecte pentru depozitarea fructelor, legumelor, painii, produselor de patiserie sau conservelor.

  1. Cutii de plastic care pot fi stivuite

In situatiile in care economisirea spatiului este vitala, este recomandabil sa optati pentru cutii de plastic care pot fi stivuite. Versatile, confortabile, ele lasa intotdeauna continutul la indemana si pot fi manuite foarte usor.

Cum este facut plasticul?

Plasticul poate fi fie „sintetic”, fie „biobased”. Materialele plastice sintetice sunt derivate din titei, gaze naturale sau carbune. In timp ce plasticele bio provin din produse regenerabile, cum ar fi carbohidratii, amidonul, grasimile si uleiurile vegetale, bacteriile si alte substante biologice.

Marea majoritate a plasticului utilizat astazi este sintetic din cauza usurintei metodelor de fabricatie implicate in procesarea  titeiului. Cu toate acestea, cererea in crestere pentru rezerve limitate de petrol determina nevoia de materiale plastice mai noi din resurse regenerabile, cum ar fi deseurile de biomasa sau deseurile animale din industrie.

In Europa, doar o mica parte (aproximativ 4 – 6%) din rezervele noastre de petrol si gaze sunt destinate productiei de materiale plastice, restul fiind folosit pentru transport, electricitate, incalzire si alte aplicatii.

Cea mai mare parte a plasticului utilizat astazi provine din urmatorii pasi:

  1. Extractia materiilor prime (in mare parte titei si gaze naturale, dar si carbune) – acestea sunt un amestec complex de mii de compusi care apoi trebuie procesati.
  2. Procesul de rafinare transforma titeiul in diferite produse petroliere – acestea sunt transformate pentru a produce substante chimice utile, inclusiv „monomeri” (o molecula care este blocurile de baza ale polimerilor). In procesul de rafinare, titeiul este incalzit intr-un cuptor, care este apoi trimis la unitatea de distilare, unde titeiul greu se separa in componente mai usoare numite fractii. Unul dintre acestea, numit nafta, este compusul crucial pentru a face o cantitate mare de plastic. Cu toate acestea, exista si alte mijloace, cum ar fi utilizarea gazului.
  3. Polimerizarea este un proces din industria petroliera in care gazele olefine usoare (benzina), cum ar fi etilena, propilena, butilena (adica, monomerii) sunt transformate in hidrocarburi cu greutate moleculara mai mare (polimeri). Acest lucru se intampla atunci cand monomerii sunt legati chimic in lanturi.

Reactia de polimerizare prin aditie este atunci cand un monomer se conecteaza la urmatorul (dimer) si dimerul la urmatorul (trimer) si asa mai departe. Acest lucru se realizeaza prin introducerea unui catalizator, de obicei un peroxid. Acest proces este cunoscut sub numele de polimeri de crestere in lant – deoarece adauga cate o unitate de monomer la un moment dat. Exemple comune de polimeri de aditie sunt polietilena, polistirenul si clorura de polivinil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.