Tipuri de generatoare curent

623
Publicitate

Chiar daca de cele mai multe ori nu ne gandim la asta, viata moderna ar fi de neconceput fara curent electric. De la telefonul mobil si routerul pentru internet, care ne tin conectati la ceilalti si la informatie, la banalul bec care ne permite sa ne continuam activitatile pana noaptea tarziu, si aerul conditionat, atat de pretios in zilele calduroase, absolut toate au nevoie de curent electric pentru a functiona. Hai sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne inchipuim cum ar arata viata fara electricitate. Cam greu, nu-i asa?

Si totusi, realizam cat ne e de necesar doar atunci cand, din oricare motiv, curentul electric se intrerupe brusc, oprind odata cu el aproape orice tip de activitate. Nu mai avem acces la Internet, frigiderul se dezgheata, liftul nu circula, sa nu mai pomenim de incapacitatea de a ne continua munca, daca suntem la serviciu!

Publicitate

Dar si pentru asta s-au inventat solutii! Un generator de curent este cea mai eficienta dintre ele. Functionand pe principiul eletromagnetismului, angrenajul unui generator de curent produce energie mecanica care este apoi transformata in energie electrica prin campul magnetic. Astfel se asigura un flux continuu de distributie a curentului electric atunci cand ne confruntam cu pene de curent neasteptate sau caderi de tensiune.

Daca intampini probleme cu furnizarea curentului electric, este recomandat sa iei in calcul achizitionarea unui generator de curent electric. Alegerea trebuie facuta tinand cont de specificatiile aparatului si de nevoile tale. Iata, mai jos, o clasificare succinta a tipurilor de generatoare curent!

  • In prezent, pe piata exista generatoare electrice si generatoare ce functioneaza pe combustibil. Acestea din urma obtin energia mecanica din energia chimica rezultata prin ardere.
  • In functie de mobilitatea lor, generatoarele pot fi fixe sau mobile. Cele fixe sunt simplu de folosit, reprezentand principala sursa de curent intr-o fabrica, spital, gospodarie etc. Generatoarele mobile sunt destinate situatiilor de urgenta, putand fi transporatate oriunde, atunci cand situatia o cere.
  • In functie de tensiunea furnizata, generatoarele curent se impart in generatoare monofazice si trifazice. Generatoarele de curent electric monofazate furnizeaza o singura faza si o tensiune nominala de 230 volti, iar generatoarele de curent electric trifazice furnizeaza 3 faze si o tensiune nominala de 400 volti (masurata intre doua faze), cat si 230 volti (masurata intre o faza si nul).
  • De asemenea, generatoarele se diferentiaza si dupa modul de raciere: fie pe baza de aer, fie pe baza de lichid. Generatoarele cu racire pe baza de aer produc mai mult zgomot decat cele care se racesc pe baza de lichid.

Cu toate ca generatoarele de curent sunt unele dintre cele mai utile echipamente dintr-o locuinta, ele isi demonstreaza la maxim utilitatea atunci cand sunt integrate in dotarile institutiilor publice, spitalelor, fabricilor, santierelor de constructii, fermelor etc., si in zonele greu accesibile, unde nu exista retele publice.

Endress Group Romania, producator generatoare de curent (cu puteri cuprinse intre 1-5000 kVA) si surse neintreruptibile UPS (cu puteri curinse intre 1-1000 kVA), sub brandul ZENESSIS, iti pune la dispozitie generatoare curent, monofazate si trifazate, profesionale, cu functionare pe benzina, diesel, biodiesel, gaz, cu pornire automata sau electrica, incarcasate, insonorizate.

Generatoarele din ofera Endress Group Romania se preteaza atat utilizarii personale, in gospodarie, cat si in industrie. Pentru ca procesul de achizitie a unui generator electric trebuie sa fie unul foarte bine documentat, te invitam sa studiezi ofertele existente ale companiei si sa alegi varianta care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.