Tot ce trebuie sa stiti despre transportul maritim de marfuri

284

Transportul maritim de marfuri este des ales de comerciantii mici, mijlocii si mari. Acesta este ales mai ales pentru transporturi internationale, atunci cand au nevoie sa transporte cantitati mari de marfuri sau marfuri voluminoase. Transportul maritim de marfa se realizeaza, in mod evident, cu ajutorul unor nave special destinate acestei activitati.

Transportul maritim de marfuri depinde de patru componente esentiale

Transportul maritim de marfuri are patru elemente care il fac sa functioneze. Acestea sunt urmatoarele:

  1. Vapoarele comerciale = acestea sunt niste nave destinate transportului maritim
  2. Porturile comerciale = sunt niste zone special destinate pentru ancorarea navelor ce realizeaza transport maritim de marfuri si permit descarcarea acestora si pe uscat, in caz de nevoie sau livrarea la destinatie
  3. Cargo-ul = mai exact incarcatura transportate, ce este compusa din marfuri
  4. Reglementarile specifice = un set de reglementari ce trebuie respectate in realizarea activitatii, pentru ca drepturile tuturor celor implicati sa fie respectate, iar transportul maritim sa fie realizat corespunzator. Aceste reglementari sunt de cele mai multe ori prevazute in acorduri internationale, insa fiecare tara isi poate reglementa separate anumite conditii.

Asadar, putem spune ca procesul unui transport maritim de marfa este unul foarte complex, influentat de o serie de factori, insa ca si in cazul altor variante de transport, important este sa existe cererea – clinetii care doresc ca marfurilor lor sa fie transportate in diverse locuri, si oferta – furnizori care pot oferi aceste servicii in conditiile necesare pentru a satisfice cerintele clientilor si care solicita un pret pentru acest lucru.

Cateva particularitati pe care le are transportul maritim de marfuri

Ca si restul variantelor, transportul maritim de marfuri are ca scop principal livrarea marfurilor.

Principala particularitate este data de faptul ca aceasta varianta poate transporta cantitati foarte mari de marfuri, iar pretul este unul foarte bun, deoarece vorbim de cantitati mari. Mai mult decat atat, transportul maritim de marfuri este o varianta buna si pentru a transport marfuri scumpe, deoarece sunt evitate mai multe lucruri, spre deosebire de alte variante ce pot provoca daune marfurilor. Varianta rutiere prin franari, denivelari de drumuri etc.

De asemenea, transportul maritim de marfa este cea mai buna varianta pentru distante mari, singura conditie fiind ca zona de pornire si destinatia sa fie legate de ape circulabile.

O serie de informatii legate de transportul maritim de marfuri gasiti pe urmatorul site: https://rilvan.eu/ro/transport-de-marfuri/transport-maritim-marfuri.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.