Cumpărarea unui televizor nou este o experiență copleșitoare. Prețurile variază pentru televizoarele de aceeași dimensiune, producătorii TV și agenții de vânzări folosesc specificații suplimentare, tehnologii venite parcă din altă lume cu caracteristici referitoare la calitatea imaginii hiperbolizate. Și, ca de obicei, Internetul este o mlaștină de opinii contradictorii, toate exprimate într-un limbaj mult prea tehnic.
Topproduse.ro ofera un articol al celor mai bune televizoare pe aceasta pagina: http://www.topproduse.ro/blog/cele-mai-bune-televizoare/, iar astăzi revine cu un ghid util pentru achiziția unui televizor nou adresat atât unui cumpărător avizat, cât și unuia care face asta poate pentru prima dată. Iată cele trei sfaturi practice pe care specialiștii le oferă, într-un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor:
1. Ignoră majoritatea specificațiilor tehnice din caietul de sarcini
Ca o regulă de bază, scopul principal al caietulului de sarcini este de a te bombarda cu termeni și specificații confuze în încercarea de a te face să cumperi versiunea mai scumpă. Singurele numere valoroase se găsesc în categoria: Intrări și greutate / Dimensiuni.
Mai degrabă decât să se bazeze pe foaia de specificații pentru a primi indicii despre care televizor este mai bun decât altul, sfatul nostru pentru cumpărător este pur și simplu să ignore informațiile care nu sunt necesare. Caietul de sarcini poate ajuta la diferențierea televizoarelor în funcție de caracteristici, cum ar fi dacă are capacitatea de Smart TV sau o telecomandă-fantezie, dar acesta devine inutil sau chiar înșelător atunci când este folosit ca instrument pentru stabilirea calității imaginii.
2. Mai mare este într-adevăr mai bun
Vă recomandăm o dimensiune de cel puțin 40 de inci pentru un televizor pentru dormitor și de cel puțin 55 de inci pentru o cameră de zi. Dacă înlocuiți televizorul existent, un televizor de dimensiuni mai mari ar putea să pară inestetic dar, aveți încredere în noi, un televizor mare este un lucru minunat.
De fapt, mai mult decât oricare altă caracteristică, cum ar fi rezoluția 4K, HDR, sau Smart TV, dimensiunea ecranului televizorului este cea mai bună dintre ele. Una dintre cele mai frecvente plângeri în urma achiziției unui televizor este de la oameni care nu au mers pe varianta dimensiunilor mari ale ecranului. Desigur că limita superioară va fi determinată de bugetul, gustul, și spațiul în care doriți să puneți televizorul. Oricum, asigurați-vă că aveți cel puțin un centimetru pe părțile laterale și partea superioară a cavității televizorului, pentru a permite ventilarea.
3. 4K și HDR – caracteristici care merită să fie luate în considerare
Televizoarele cu rezoluție 4K, cunoscute și sub numele de UHD (Ultra High Definition), au de patru ori mai mulți pixeli comparativ cu televizoarele standard. Asta înseamnă o imagine extrem de clară dar, chiar și așa, va trebui să vă asigurați că posturile tv pe care doriți să le vizionați transmit și 4K. Altfel, nu există nici un beneficiu. Pe de altă parte, televizoarele LCD 4K sunt ușor de produs pentru producători, astfel încât prețurile acestora încep să coboare vertiginos.
Așadar, vă dorim spor la cumpărături inteligente!