Tu cand ti-ai facut ultima data setul de analize de hematologie?

318
Publicitate

Sangele reprezinta o componenta importanta pentru mentinerea unei stari de sanatate buna in organism. Acesta circula prin vasele sanguine, iar principalele componente sunt lipidele, apa, proteinele si celulele. Efectuarea setului de analize de hematologie este foarte important pentru a se vedea starea organismului si daca exista riscul aparitiei unei afectiuni. Afla mai multe din acest articol si programeaza-te din timp pentru efectuarea investigatiilor necesare.

Publicitate

Care sunt seturile de analize de hematologie recomandate?

In cazul in care un pacient ajunge in sectia care se ocupa cu studiul sangelui, acesta va fi supus unor investigatii ce presupune studiul sangelui, dar si al organelor limfoide (maduva osoasa, ganglionii limfatici si splina). Astfel, efectuarea unor analize de hematologie este un prim pas pentru a se vedea care este stare de sanatate a pacientului sau pentru a se verifica daca tratementul functioneaza. Iti poti efectua investigatiile necesare in cadrul laboratoarelor Synlab pe baza unei programari facute in prealabil, iar daca ai bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, acestea pot fi decontate.

Un aspect important de mentionat il reprezinta faptul ca majoritatea afectiunilor ce tin de aceasta specializare sunt descoperite accidental, iar de cele mai multe ori, pacientii nu stiu ca se confrunta cu astfel de probleme. Totusi, exista cateva simptome care pot ridica semne de intrebare, precum sangerari din nas sau gingii, ameteli, oboseala, scadere tolerantei la efort, echimoze sau infectii repetate.

Cele mai frecvente afectiuni regasite la pacienti

 Printre cele mai frecvente analize de hematologie se regaseste si hemoleucograma, investigatiile biochimice sau de urina. De asemenea, este important de stiut si care este grupa de sange a pacientului pentru a se putea pleca de la un punct comun in eliberarea unei scheme potrivite de tratament. Astfel, pentru pacientii care nu isi cunosc grupa de sange, acestia o pot afla printr-o simpla proba de sange. Exista 4 grupe sanguine, respectiv O, A, B si AB.

De asemenea, cele mai frecvent intalnite afectiuni sunt anemia, leucopenia si trombocitopenia. Rolul specialistului este de a pune un diagnostic corect si de a stabili un tratament specific in functie de acesta. Pentru mai multe detalii, programarii si informatii, poti apela cu incredere la serviciile oferite de laboratoarele Synlab!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.