Un nou tip de meditatii la matematica in capitala

352

Pe acest fundal sumbru incep sa apara noi concepte moderne, diferite, care spera sa salveze situatia incepand cu elevii. Este vorba de initiative precum Centrul de Meditatii, care ofera meditatii la matematica, romana, engleza si alte subiecte de examen intr-un format inspirat de invatamantul de peste hotare.

 Despre ce a ajuns invatamantul romanesc s-ar putea discuta si s-a discutat deja foarte mult in presa de specialitate, insa aruncarea vinei de la un ministru la altul si de la profesori la elevi nu a rezolvat pana in momentul actual nimic. Este un semn clar ca ar fi timpul sa se schimbe strategia si sa se puna accent pe metode de salvare a situatiei, iar unele companii au luat deja haturile in propriile maini, organizand centre de studiu si dezvoltare individuala.

Aceasta initiativa este noua pe piata romaneasca si incepe deja sa dea rezultatele pe care meditatiile cu profesorii de la scoala, facute mai mult din obligatie, nu le mai dadeau demult. Este clar ca pana la o reforma a invatamantului care sa aduca metodele de predare la standarde internationale, cursurile si prezenta la ore vor continua sa fie prea putin pentru cei mai multi elevi de gimnaziu si liceu. Problema cu multi dintre acesti elevi, care ajung chiar sa faca parte din procentele din ce in ce mai mari de elevi care nu promoveaza bacalaureatul, este nu aceea ca nu vor, ci ca nu stiu sa invete. Disperati, parintii sunt dispusi sa apeleze la orice metoda, iar cei care au acces la computere pot avea norocul sa dea peste pagina de prezentare a unor centre de meditatii moderne, cautand meditatii matematica online.

Acesti parinti inspirati se afla printre cei norocosi pentru ca in situatia actuala doar astfel de initiative mai pot ajuta elevii bulversati de prea multa materie explicata prea putin si de starea de teroare pe care multi profesori inca nepensionati continua sa o instaureze in salile de clasa. Indiferent ca elevii au nevoie de meditatii la matematicasau la alta materie, conceptul unor intiative precum Centrul de Meditatii este acela de a ajuta elevul sa invete si in primul rand, cum sa invete. Avantajul acestei abordari este acela ca, indirect, meditatiile la un anumit subiect imbunatatesc performanta elevului la toate subiectele de studiu, acesta invatand cum sa studieze logic, selectiv si deductiv.

Companiile din spatele intiativelor de acest gen declara ca isi doresc in primul rand sa ajute la schimbarea treptata a unui sistem de invatamant invechit, a carui deficiente se rasfrang in primul rand asupra elevilor. In acest scop, profesorii implicati in astfel de campanii sunt profesori tineri, motivati si pasionati de subiectul predat, ce au o vasta experienta de pedagogie moderna aplicata. Se spera ca odata cu raspandirea acestui tip de centre ce ofera servicii de meditatii la matematica, limba romana si alte subiecte de examen, rezultatele la bacalaureat vor incepe treptat sa prezinte o imbunatire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.