Unde se utilizeaza fibra optica singlemode ?

277

In tehnologia fibrei optice, cablul single mode este proiectat pentru transmiterea unei singure raze de lumina si se utilizeaza pentru transmiterea semnalelor pe distante lungi. Pentru distante scurte, se utilizeaza in general fibra multimode.

Cablul de fibra optica single mode este reprezentat de un singur strat de sticla ce are un diametru de 8.3 pana la 10 microni si un singur mijloc de transmisie. Cablurile fibra single mode au un diametru relativ ingust, diametru prin care se va propaga un semnal de 1310 pana la 1550nm. Transporta o latime de banda mai mare in comparatie cu fibra multimode, dar cu toate acestea necesita o sursa de lumina cu latime spectrala ingusta. Alte sinonime pentru fibra optica single mode sunt: fibra optica mono-mode, fibra optica uni-mode.

Cablul de fibra optica single mode va ofera o rata de transmisie mai mare, pe o distanta de pana de 50 de ori mai mare fata de cablurile multimode. Din acest motiv fibra optica single mode este mai scumpa.

De asemenea cablul de fibra optica single mode are un miez mult mai mic decat in cazul cablului multimode. Acest miez mic si existenta unui singur val de lumina elimina practic orice denaturare sau distorsiune ce ar putea interveni prin suprapunerea impulsurilor de lumina. Astfel, in cazul fibrei optice single mode atenuarea semnalului are cel mai mic nivel si in acelasi timp avem de a face cu cele mai mari viteze de transmisie.

Fibra optica single mode se utilizeaza cu precadere de catre companii CATV, universitati si campusuri sau alte companii si institutii unde este nevoie de transmiterea semnalelor pe distante mari.

Cea mai variata gama de cabluri de fibra optica o gasiti pe site-ul cablurifibraoptica.ro. Aici toate produsele sunt atent organizate in categorii si sunt descrise amanuntit pentru ca dumneavoastra sa va puteti orienta cat mai bine, sa gasiti rapid ceea ce va intereseaza si sa aveti acces la toate informatiile care v-ar putea influenta alegerea.

Ce tipuri de fibra optica single mode gasiti?

Unele din acestea au calitate premium si sunt recomandate acelor utilizatori care doresc sa se asigure ca folosesc cele mai bune produse pentru proiectul pe care il implementeaza. Apoi, cand alegeti cablul de care aveti nevoie, va fi necesar sa stabiliti numarul de fibre disponibile pe cablurile singlemode. Numarul poate varia de la 2 fibre pana la 144 de fibre.

Daca aveti nevoie de suport tehnic in alegerea celor mai potrivite cabluri necesare in cazul dumneavoastra, contactati cu incredere reprezentatii magazinului specializat in cablurifibraoptica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.