Urmarile emotionale a unei operatii estetice

419
Publicitate

Ai putea fi surprins sa afli ca o interventie chirurgicala si implanturi mamare de diferite dimensiuni menita a-ti imbunatati aspectul poate avea urmari emotionale. Prea multi pacienti ai chirurgiei plastica prospective nu reusesc sa ia in considerare aspectele emotionale ale chirurgiei cosmetice.

Exista efecte emotionale pozitive desigur, dar cei mai multi oameni au tendinta de a uita despre posibilele ramificatii psihologice ale supunerii la o interventie majora pentru a-si imbunatati aspectul. Fenomenul de depresie post operator este real, dar efectele sale pot fi reduse la minimum daca pacientii sunt pregatiti pentru aceasta posibilitate.

Publicitate

Incidenta depresiei post chirurgicale este mult mai mare decat majoritatea oamenilor isi dau seama si de multe ori devine glosata in termeni precum riscurile si complicatiile chirurgiei, cu care cei mai multi chirurgi isi consoleaza pacientii.
Sa examinam cateva dintre cele mai mari efecte ale depresiei post chirurgicale, dintre care cele mai multe sunt comune pentru orice tip de interventie.

Efectele anesteziei generale

Stiati ca, urme de substante chimice folosite pentru a fi pus sub anestezie generala pot ramane in tesuturile corpului tau, afectandu-te atat fizic cat si emotional, timp de pana la trei saptamani? Aceste efecte reziduale pot include letargie si depresie si chiar crize inexplicabile de furie sau disperare. Incidenta acestor reactii pare sa creasca proportional cu varsta pacientului.

Medicamentele pentru durere

Durerea post chirurgicala necesita, de obicei, cel putin o scurta perioada de prescriptie a unor medicamente de calmare a durerii. Cele mai multe sunt dintr-o clasa de medicamente considerate depresive. Acest lucru nu inseamna neaparat ca te vor face sa te simti deprimat. In ceea ce priveste nespecialistii, pur si simplu inseamna ca ele tind sa incetineasca totul, la fel ca alcoolul, dar la o scara mai mare. La fel cum oamenii au diferite reactii emotionale atunci cand in stare de ebrietate, ei au, de asemenea, reactii diferite la expunerea cu medicamente impotriva durerii. Uneori, aceste reactii sunt similare cu cele referitoare la efectele reziduale ale anesteziei generale, astfel cum sunt enumerate in paragraful de mai sus.

Restrictii fizice inerente recuperarii

Hai sa recunoastem: aproape nimanui nu ii place sa fie blocat in pat, sa depinda de alte persoane pentru ajutor cu sarcinile de baza, fiind fortat sa abandoneze rutina obisnuita si sa-si ia timp pentru vindecare. Sentimentele de neliniste, plictiseala, neputinta si chiar si inutilitate sunt destul de comune. In plus, lipsa de activitate fizica inseamna, de obicei, o scurta aprovizionare de endorfine, ceea ce nu este un lucru bun pentru starea de spirit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.