Vertijul nu trebuie ignorat ci tratat!

303
  • Probabil ca ti s-a intamplat vreodata sa ai stari de instabilitate sau ameteli propriu zise si sa simti efectiv cum obiectele se invart in jurul tau. Daca, in urma unor investigatii au fost excluse alte afectiuni precum cele psihice, atunci este cu siguranta vorba despre o afectiune destul de grava ce afecteaza o parte tot mai mare a populatiei. Aceasta este reprezentata de vertij.
  • Aparent banal, acest vertij poate altera intr-un mod semnificativ calitatea vietii si starea fizica si psihica a omului. Putem enumera astfel cateva dintre cele mai frecvente simptome: greata sau varsaturile, senzatia ca totul in jur se misca, dificultatea de a sta drept in picioare si senzatia ca nu iti poti mentine privirea fixa intr-un punct. De asemenea tiuitul in urechi reprezinta unul dintre cele mai des intalnite simptome.
  • Ceea ce este cunoscut sub numele de vertij este o afectiune care nu trebuie ignorata de aceia care sufera de sindromul vertiginos. Pacientii trebuie sa scape cat mai repede de starile de confuzie, de tulburarile de vedere si de lipsa de instabilitate. Astfel, vizita la medicul neurolog este o urgenta care nu trebuie neglijata.
  • Ce poate determina insa aparitia acestui vertij? In primul rand, o dereglare la nivelul urechii medii care poate fi cauzata de o infectie bacteriana sau de o circulatie cerebrala precara. In functie de stabilirea cauzei care a declansat afectiunea numita vertij, medicul specialist va stabili metoda de tratament potrivita pentru fiecare pacient in parte
  • Inlaturarea vertijului se va face in functie de gradul de severitate al simptomelor, cu ajutor de specialitate, de exemplu kinetoterapie. Cautati clinicile private care va pot oferi astfel de servicii si va pot fi de un real folos, precum Clinica Nova, cu specialisti calificati in acest domeniu si aparatura de ultima generatie. Aici va puteti trata problemele ORL sau de auz, boala Meniere sau puteti face teste de alergologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.