Vodca- Un medicament al sistemului imunitar

436
Publicitate

Majoritatea persoanelor din ziua de astazi consuma bauturi alcoolice. Intr- adevar, bauturile alcoolice pot reprezenta chiar un beneficiu pentru sanatate, insa numai atunci cand nu se face exces de acestea. De exemplu, inainte de fiecare masa se recomanda un paharel de tarie, pentru ca se spune ca acesta poate reda unei persoane pofta de mancare. De fapt, taria are beneficiile ei asupra organismului uman, insa numai atunci cand este consumata cu strictete. Si cand spun strictete ma refer la unul- doua paharele zilnic, nu la cateva sticle.

Cand se face exces de tarie, atunci pot aparea si problemele asupra organismului unei persoane. Si in principal, acestea pot fi unele psihice si tin de tulburari psihice, astfel ca o persoana care consuma tarie in mod repetat si in cantitati mari nu va mai judeca corect si creierul acesteia nu va mai functiona la capacitati optime. De aceea trebuie sa fim destul de atenti atunci cand consumam tarie si sa nu ne lasam dusi de val, pentru ca in acest caz vom avea mult de suferit. Mai mult decat atat, taria consumata in exces poate ajuta la distrugerea mai rapida a unor organe interne destul de importante. Si aici putem spune ca taria consumata in exces poate provoca disfunctionalitati stomacului sau ficatului. Mai mult decat, o persoana care face abuz de tarie, este mult mai predispusa la ciroza hepatica, iar aceasta boala uneori nu iarta pe nimeni.

Publicitate

Un bun exemplu de tarie si care este una dintre cele mai populare din zilele noastre, ete vodca. De stiut este ca alcool etilic de vanzare nu este consumabil. Despre vodca putem spune destul de multe lucruri, mai ales in ceea ce tine de istoria acesteia. De fapt, istoria bauturii spirtoase numita vodca este inca una neclara, iar asta se datoreaza simplului fapt ca inca nu se stie cine a stat la baza inventarii acestei bauturi. Insa un lucru stim sigur, ca la inceput, vodca s-a realizat din cartofi. In zilele noastre insa, s-a trecut la realizarea vodcii din grau, secara sau porumb. Se spune ca cele mai bune vodci se produc in ziua de astazi in Rusia si Polonia. Despre Rusia stim ca este cea mai mare consumatoare de vodca, caci locuitorii de acolo o consuma pe aceasta ca pe apa. De fapt, etimologia cuvantului vodca chiar pe acest lucru se bazeaza, pentru ca el reprezinta un diminutiv din limba rusa, al cuvantului apa.

In ziua de astazi, vodca este comercializata cu succes chiar si in tara noastra, pentru ca si in Romania exista un numar destul de mare de consumatori de vodca. Unii dintre acestia consuma vodca aproape in fiecare zi, fiind chiar dependenti de aceasta bautura spirtoasa, care uneori poate fi considerata un adevarat medicament pentru sistemul imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.