Vrei un pret bun pentru achizitia apartamentului?

534
Publicitate

Ca niciodata preturile de inchirieri si achizitii imobiliare au crescut si continua sa creasca. Cei care planuiesc sa investeasca intr-un apartament sau o garsoniera trebuie sa ia deja masuri in acest sens, pentru ca nu se stie ce surprize rezerva anul viitor din acest punct de vedere. Dorinta oricui este de a locui intr-un spatiu cat mai confortabil, care sa indeplineasca macar strictul de nevoi si cu mult mai mult cand trebuie achitata sa plateasca o suma mai consistenta in acest sens.

Pentru ca este o misiune destul de dificila, fara a cunoaste cei mai importanti pasi de indeplinit sunt sanse crescute ca alegerea sa nu fie cea mai inspirata, iar asta sa se reflecta in conditiile precare, precum si costurile ridicate de intretinere cevor trebui achitate lunar. In acest sens, Compari Imobiliare, platforma cu peste 200.000 de anunturi imobiliare, iese in intampinarea tuturor cu o serie de detalii si informatii ce vizeaza acest sector de achizitii. In acest fel, fiecare va identifica cele mai adecvate solutii, in functie de nevoile proprii.

Publicitate

Un excelent punct de plecare consta in documentarea riguroasa cu privire la preturile practicate in orasul si zona de interes. In acest sens, pe compariimobiliare.ro sunt disponibile statistici actualizate constant cu costurile raportate la metru patrat util, dupa fiecare cartier din orasele ce ofera astfel de servicii, indiferent daca este vorba despre o achizitie sau despre inchirieri. Este un pas necesar de parcurs pentru a evita acei proprietari care supraevalueaza preturile si au pretentii exagerate. Este de altfel criteriul pe care nimeni nu si-ar dori sa il omita, fiind pus in prim plan si de catre expertii Compari Imobiliare.

Calitatea imobilului, pozitionarea acestuia, utilitatile si dotarile, starea constructiei, vecinii, accesibilitatea la zone de interes – toate sunt aspecte care dicteaza pretul. Desigur, linistea publica asigurata este de asemenea un criteriu ce nu trebuie omis, indiferent ca este vorba despre familisti sau alte categorii de cumparatori. Cheia catre achizitii rentabila o constituie de multe ori negocierea.

Un alt reper recomandat cumparatorilor este de a se orienta si dupa acele anunturi imobiliare calitative. Asta inseamna ca trebuie sa le ofere informatiile de maxim interes, precum si alte detalii suplimentare, inclusiv imagini reprezentative ale spatiului de vanzare.

Un pas important de realizat este deci vizionarea fizica a apartamentului fata de care se manifesta interes. Indiferent ca acesta este nou, parte a unui ansamblu rezidential construit recent, sau ca face parte dintr-un bloc vechi, trebuie urmarite nivelul de curatenie, cel de igienizare a spatiilor, dezinfectia, dar si functionarea instalatiilor, calitatea izolatiei etc. Toate acestea ar trebui sa fie o prioritate pentru cei care vand, insa verificarea existentei lor intra in atributiile celor care vor investi in acest sens.

Cei care pornesc in cautarea de apartamente de vanzare in Bucuresti sau in orice alt oras din tara trebuie sa se asigure ca utilitatile spatiului le vor asigura acel minimum de confort de care au nevoie. Raportarea la pret trebuie realizata intotdeauna. Orice da senzatia de aglomerare e de preferat sa se evite pentru ca va influenta considerabil starea de spirit generala.

Un factor important este si lumina din locuinta, pozitionarea apartamentului contand intr-o foarte mare masura. Spre exemplu cei care lucreaza de acasa, dar nu numai, au nevoie de o atmosfera potrivita pentru un randament optim si pentru productivitate.

Nu trebuie omise nici detaliile complexe ce vizeaza dotarile, utilitatile, prezenta unei terase, disponibilitatea unui loc de parcare, securitatea si alte astfel de aspecte. Apartamentele care raspund la toate acestea sunt dintre cele mai vanate la ora actuala, dupa cum este si de inteles.

Inca o recomandare a expertilor Compari Imobiliare este de a manifesta interes fata de contractul de vanzare – cumparare si a urma toti pasii implicati in proces. Avand in vedere toate acestea, cei interesati gasesc pe platforma mentionata anunturi complexe si alte informatii de care au nevoie pentru a realiza o tranzactie imobiliara de care sa fie pe deplin multumiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.