6 din 10 români aleg plățile digitale

66

Plățile digitale sunt de departe unul dintre subiectele noastre preferate. Afirmațiile făcute anterior de MonePOS by AROBS sunt confirmate din nou – consumatorii preferă plățile contactless în detrimetul celor cash. Dispozitivele mPOS sunt ideale pentru acceptarea plăților digitale din diferite locații, oferind mobilitate afacerilor. 

Conform studiului “Atitudini față de metodele de plată ” solicitat de eService și alte entități ale Grupului EVO, s-a constatat că 6 din 10 români declară că folosesc plățile digitale. Motivele pentru care optează pentru această metodă de plată sunt confortul și ușurința de utilizare. 

Confortul – în momentul de față, există numeroase dispozitive de plată inteligente: telefonul, ceasul, inelul sau dispozitive cu recunoaștere facială. Așadar confortul va rămâne cu siguranță un punct forte al plăților digitale. Faptul că dispozitivele de plată sunt purtabile joacă un alt rol important, de vreme ce consumatorul își poate efectua cumpărăturile în orice moment, fără a fi restricționat de o sumă fixă de bani, cum se întâmplă de obicei în cazul banilor cash.

Ușurința de utilizare – consumatorii își doresc procese cât mai simple și mai rapide. Când spunem plată digitală ne referim implicit și la plata contactless care se efectuează cu un minim de efort din partea clientului, prin apropierea cardului față de terminal. 

Perioada pandemică a apropiat consumatorii atât de mult de plățile digitale, încât aceștia au îndrăgit și au păstrat acest obicei. Drept dovadă, 51% dintre respondenții studiului aleg să plătească în numerar doar în cazul în care magazinul respectiv prezintă o indisponibilitate de a încasa digital. 

Studiul făcut s-a desfășurat la nivel internațional, acoperind Europa Centrală și de Est, iar Visa a fost partener principal. 

Soluția de acceptare a plăților digitale MonePOS by AROBS este certificată Visa și Mastercard. Plățile contactless încasate cu MonePOS durează doar 10 secunde și sunt efectuate în maximă siguranță. Elementul de noutate adus de MonePOS este funcționalitatea paperless prin care renunțăm la clasica hârtie pentru printarea bonurilor fiscale. Acestea sunt înlocuite cu bonul în format digital care poate fi accesat prin scanarea codului QR ce apare pe ecranul MonePOS după tranzacție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.