Caracteristici ale acoperisurilor metalice

408
Publicitate

Daca doritisa va montati un acoperis din tabla metalica, va recomandam sa tineti cont de cateva aspecte prezentate mai jos:

  1. Acoperișurile metalice nu mai sunt prezente numai pe casele cu arhitectură. Nu mai este o noutate, acoperirea metalică se găsește din ce în ce mai mult pe casele mai convenționale.
  1. Acoperișurile metalice pot fi instalate pe acoperisul existent fără a demonta acoperisul existent. În timp ce demontarea acoperisului vechi creaza dezordine si mizerie, totodata crește costul de muncă.

Caracteristici ale acoperisurilor metalice 1

Publicitate

Vaporii de apă împreună cu un acoperiș metalic pe șindrile existente reprezintă o problemă. Amestecul de vapori de apă și mucegaiul nu sunt singurele motive pentru a evita instalarea metalului peste șindrilă. Puteti opta pentru montarea un acoperiș metalic  ventilat peste șindrile existente, ceea ce ar elimina problema vaporilor.

Montarea acoperișului metalic pe partea superioară a fâșiilor (1×3 sau 1X2) va ridica metalul și va asigura un spatiu pentru aerisire între acesta și șindrilă.

  1. Nu sunt mai zgomotoase decât alt tip de acoperis

În mod surprinzător, acoperișurile metalice instalate corespunzător nu sunt mai zgomotoase decât orice alt tip de acoperiș. Acoperișurile metalice sunt în mod obișnuit instalate pe un substrat solid. În plus, mansarda și izolația oferă o barieră sonoră. Dacă doriți să instalați acoperișurile metalice peste acoperișul dvs. existent, acesta va fi cel mai probabil ridicat peste acoperișul existent prin intermediul unor benzi de îmbinare. Aceste fâșii vor crea un buzunar de aer care va spori sunetul.

  1. Acoperișurile metalice nu atrag fulgerul mai mult decât un acoperiș convențional

Se pare că acoperișurile metalice ar atrage fulgere, dar aceasta este o logică defectuoasă. Potrivit unui buletin tehnic, acoperișurile metalice nu cresc în niciun caz riscul unei lovituri de trăsnet.

Nu numai asta, dar dacă acoperișurile metalice se întâmplă să fie lovite de fulgere, acestea sunt mai puțin inflamabile decât materialele convenționale de acoperiș, cum ar fi șindrilele cu vibrații.

Iata explicatia: deoarece acoperisul metalic este atât un conductor electric, cât și un material nonflamabil, riscurile asociate cu utilizarea și comportamentul acestuia în timpul unui fulger îl fac sa fie construcția cea mai de dorită.

  1. În cazul furtunilor severe, ele pot fi deteriorate iremediabil

Acoperișurile metalice vor provoca erupții de grindină, dar dacă zona dvs. va întâmpina vreodată grindină puternică cu pietre mai mari, acoperisul dvs. de aluminiu sau de cupru se poate denatura. Oțelul este mai greu și va fi mai bun în caz de grindină.

  1. Modificarea acoperișurilor metalice este aproape imposibilă pentru proprietarii de case

Șindrilele de asfalt sunt ușor de înlocuit deoarece sunt disponibile la majoritatea magazinelor. Acoperișurile metalice, pe de altă parte, sunt, în general, disponibile numai prin comercianți cu amănuntul selectați. De asemenea, foile mari sunt greu de manevrat și fabricate dacă nu sunt profesioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.