Cateva lucruri de stiut in alegerea anvelopelor

94

Anvelopele sunt un lucru de care orice sofer trebuie sa se intereseze atunci cand are de gand sa opteze pentru anvelope auto destinate masinii sale. Sunt mai multe lucruri pe care soferul trebuie sa le ia in calcul atunci cand alege astfel de anvelope potrivite pentru masina sa. Cu toate ca alegerea anvelopelor masinii poate fi un proces destul de anevoios, orice sofer trebuie sa cunoasca cateva detalii pentru a alege o anvelopa potrivita.

Cum se aleg aceste anvelope auto?

Multe statistici arata faptul ca cele mai multe accidente apar in urma alegerii proaste a anvelopelor. Multe dintre accidente au loc din cauza unor anvelope auto care se afla intr-o stare deplorabila. Uzura cauciucului este asadar unul dintre motivele pentru care aceste accidente au loc. Uzura apare in urma folosirii anvelopelor necorespunzatoare, de aceea alegerea unor anvelope cat mai potrivite este un lucru de care orice sofer trebuie sa tina cont.

In alegerea acestor anvelope auto trebuie sa se tina cont de sezonul in care vor fi folosite. De asemenea, trebuie sa se mai aiba in vedere si modelul benzii de rulare, precum si modul de etansare. Un alt lucru important in alegerea unei anvelope il reprezinta constructia acesteia, inaltimea ei, dar si latimea anvelopei.

O anvelopa trebuie in primul rand aleasa in functie de sezon. Soferii au de ales intre mai multe tipuri de anvelope si anume cele de vara, de iarna sau cele pentru orice sezon. Fiecare tip de anvelopa are avantaje si dezavantaje, de aceea ele trebuie folosite in functie de sezonul respectiv. Anvelopele de vara sunt cele realizate pentru perioada calda. Acestea ies in evidenta prin duritatea cauciului, alaturi de un relief comparativ neted. Datorita acestui fapt ele produc foarte putin zgomot, manifestand un grad mult mai redus de aderenta la drum. Un astfel de tip de cauciuc este destinat pentru viteze, dar cu toate acestea, trebuie sa stiti ca mai bine sa mergeti cu viteza doar pe drumurile netede si de calitate.

Anvelopele de iarna sunt ideale pentru perioada rece a anului, acestea fiind fabricate dintr-un cauciuc mai moale si mai elastic. Ele au modele mai pronuntate, avand si un numar mai mare de canale transversale. Un astfel de desen indeparteaza foarte bine apa, dar si zapada, asigruand in acelasi timp si o aderenta fiabila. Se imbunatateste in acest fel semnificativ manevrabilitatea, reducandu-se si distanta de franare. Cauciucul de iarna este insa unul mai durabil. Exista si trei tipuri de cauciucuri de iarna si anume cel european, cel scandinav si cel cu bariere speciale.

Mai exista pe piata si anvelopele all season. Acestea, in teorie, pot fi utilizate pe tot parcursul anului, cu toate acestea insa, in practica, acestea sunt inferioare cauciucului specializat. Anvelopele universale preiau avantajele, dar si dezavantajele celorlalte tipuri de anvelope. Ele sunt mai grele decat anvelopele de vara, dsar ofera o aderenta mai slaba in comparatie cu cele de iarna. In concluzie, aceste anvelope nu pot fi folosite nici in conditii extrem de calde, dar nici in conditiile unei temperaturi scazute. Mai multe anvelope auto pe: https://www.argentis.ro/autoturisme

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.