Ce este asigurarea auto? Caracteristici, tipuri si acoperiri

132
Publicitate

Ce este asigurarea auto? Caracteristici, tipuri si acopeririDe obicei, atunci cand cautam  sa ne asiguram vehiculul, cele mai frecvente intrebari pe care ni le punem sunt: cat costa asigurarea auto? Sau de unde pot obtine o asigurare auto mai ieftina? Cu toate acestea, primul lucru pe care trebuie sa-l stim este ce este asigurarea auto, acoperirea acesteia si tipurile de asigurari auto care exista inainte de a sti cat de mult sa investim in asigurari.

Asigurarea auto este un contract intre proprietarul unui vehicul si un asigurator al carui obiectiv este de a acoperi financiar riscurile asociate conducerii si detinerii vehiculului.

Publicitate

Sa aflam mai multe despre caracteristicile asigurarilor auto, ce tipuri de asigurari auto sunt pe piata si ce acopera acestea. Poti gasi aici inclusiv preturi pentru RCA taxi pret.

Ce protejeaza asigurarea auto?

Asigurarea auto protejeaza : persoanele care se afla in interiorul vehiculului si cele care sunt afectate de o actiune a acestora;  vehicul: protejeaza daunele pe care le poate suferi masina, ca urmare a unui accident , precum si a furtului masinii; si  bunurile tertilor: protejeaza, de asemenea, proprietatea tertilor care sunt afectati de vehicul din cauza unui accident sau a unei pierderi.

Caracteristicile asigurarii auto

Asigurarea auto, desi poate varia in detalii, are in comun anumite caracteristici care pot fi usor identificate, printre care avem:

  • Tipul de acoperire: Dupa cum vom vedea in sectiunea urmatoare, aveti optiunea de a alege ce tip de acoperire doriti. Raspunderea civila este obligatorie, deci este minimul pe care ar trebui sa il achizitionati, dar acest lucru nu va acoperi costuri suplimentare semnificative in momentul unui accident. Consultati sectiunea de mai jos pentru a afla mai multe despre diferitele optiuni.
  • Costurile initiale: aici intra in joc deductibilul, care este plata in avans pe care o faceti inainte ca societatea de asigurari sa plateasca daunele. Puteti plati o deductibila( rata) mai mica, dar, in acelasi timp, prima (adica ceea ce platiti) va fi mai mare.
  • Plata maxima: aceasta este valoarea totala pe care o va acoperi polita dvs., adica daunele cauzate de un accident in care a fost implicat vehiculul dumneavoastra .
  • Conditiile de revendicare: aceasta este procedura de care trebuie sa tineti cont pentru a face cererea catre asigurator de a efectua plata banilor. Ar trebui sa stiti clar ce acopera politele asiguratorului dvs., si de asemenea in cat timp puteti cere banii de la asigurator, deoarece este posibil sa puteti aplica numai intr-o anumita perioada de timp,  dupa accident.

Tipuri de asigurare auto

Tipurile de asigurare auto pot fi stabilite prin acoperirea lor. In general, acoperirea de asigurare auto poate fi larga, limitata sau numai de raspundere civila.

Responsabilitate

In majoritatea tarilor,exista prin lege o asigurare de baza care este obligatorie si care acopera raspunderea civila a soferului sau a proprietarului vehiculului in cazul prejudicierii unei terte parti care utilizeaza masina respectiva.

De ce ar  trebui sa contractez o asigurare auto?

  • Asigurarea obligatorie de raspundere civila este impusa de legislatia in vigoare. Nerespectarea poate fi o infractiune.
  • Asigurarea obligatorie de raspundere civila acopera daunele cauzate unor terti sau intr-un accident de circulatie.
  • Acesta va va permite sa fiti acoperit impotriva despagubirilor care ar fi putut fi cauzate ca urmare a unui accident de circulatie in care sunteti implicat.

Importanta conducerii preventive

Pentru majoritatea dintre noi, conducerea este una dintre cele mai consistente activitati pe care le facem zilnic. A devenit din ce in ce mai important in lumea noastra aglomerata, pe masura ce gama noastra de activitati de munca, calatorii si agrement s-a extins.

Din pacate, pe tot globul, conducerea este, de asemenea, una dintre cele mai periculoase activitati in care ne angajam. In fiecare an, in medie, coliziunile vehiculelor sunt responsabile pentru 50 de milioane de raniti si 1,35 milioane de decese. De fapt, ar fi rar sa gasesti pe cineva care sa nu fi fost afectat direct sau indirect de un accident. Desi coliziunile vehiculelor reprezinta principala cauza de deces in America de Nord pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani, exista si un risc mare pentru soferii profesionisti.

Daca aveti angajati care conduc in timpul serviciului, ar trebui sa acordati o atentie deosebita pentru a va asigura ca se desfasoara in siguranta. Statisticile arata ca conducerea este cea mai periculoasa sarcina in care se va angaja un angajat in timpul lucrului. De fapt, 41% din toate leziunile mortale la locul de munca sunt cauzate de coliziuni cu autovehicule. Potrivit Consiliului National de Siguranta , 90% din accidente sunt cauzate de erori umane. Costurile umane de mai sus sunt, evident, cele mai importante, dar pentru companii, costurile de afaceri sunt, de asemenea, enorme.

Primul pas, aruncati o privire in oglinda retrovizoare! Cei mai multi dintre noi conducem atat de mult timp incat parca suntem pe pilot automat si nu suntem constienti de modul in care conducem de fapt. La urmatorul drum, concentreaza-te asupra vitezei tale, franarii, activitatilor pe care nu ar trebui sa le faci in timp ce conduci (cum ar fi sa mananci sau sa vorbesti la telefonul mobil), la felul in care faci viraj sau accelerezi. Ca orice alta modificare a comportamentului, mai intai trebuie sa fii constient de obiceiurile riscante inainte de a le putea schimba.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.