De ce este gestionarea combustibilului importantă în managementul flotei auto?

73

Ce înțelegem prin gestionarea combustibilului?

Gestionarea combustibilului, indiferent de mijlocul de transport utilizat implică, întreținerea, controlul și monitorizarea consumului de combustibil. Gestionarea eficientă a combustibilului asigură cea mai bună utilizare a resurselor și îți permite să reduci costurile într-o mare măsură.

De ce este important să gestionezi corect consumul de combustibil?

Importanța gestionării eficiente a combustibilului este monitorizarea acestuia. Din acest motiv, există sisteme de monitorizare gps care urmăresc consumul de combustibil. Prin utilizarea unor astfel de sisteme de monitorizare flotă, poți optimiza toate cheltuielile pe care le ai cu flota ta.

Ce fel de sisteme de monitorizare a combustibilului există?

Monitorizarea combustibilului prin utilizarea cardurilor de alimentare – folosirea acestui sistem presupune dotarea șoferului cu un “card de alimentare” și un PIN. Șoferul folosește doar acel card pentru a alimenta și doar la stațiile de alimentare agreate.

Sistemul emite rapoarte periodic pentru a ține evidența consumului de combustibil. De asemenea, toate datele privind tranzacțiile pot fi descărcate și stocate.

Monitorizarea combustibilului “la fața locului”– acest concept de monitorizare presupune ca serviciul de realimentare sau rezervoarele cu combustibil să existe la un loc prestabilit. În acest fel, se evită deplasările către stațiile de alimentare, combustibilul fiind urmărit pe măsură ce intră în rezervor.

Monitorizarea combustibilului prin alimentări mobile: acest sistem presupune încheierea unui contract cu o companie care deține o flotă ce transporta combustibil acolo unde este nevoie. Si acest sistem elimină deplasările catre stațiile de alimentare deoarece flota mobilă cu combustibil se deplasează la locul în care exista un vehicul care trebuie alimentat.

Acesta folosește tehnologia RFID (Radio Frequency Identification) pentru a identifica vehiculul respectiv și oferă, de asemenea, detaliile fiecărei tranzacții.

Monitorizarea totală a combustibilului – prin folosirea unui sistem de management al flotei. Poate că de multe ori este dificil să găsești cei mai buni furnizori de combustibil la preț accesibil. Și, să nu uităm ca acest cost este variabil. Folosirea unui sistem de monitorizare gps te ajută să scapi de povara urmăritului în exces a flotei. În ceea ce privește combustibilul, sistemul te anunța oricând se face o alimentare cu carburant, cât combustibil este în rezervor sau cât s-a folosit. Cu ajutorul senzorilor, poți afla inclusiv când bușonul de rezervor este deschis fără autorizarea prealabilă, dându-ți astfel posbilitatea să oprești o alimentare care nu este necesară sau un furt înainte să se întample.

Pentru a avea rezultate satisfăcătoare, orice flotă auto trebuie monitorizată. Cu cât ai access la mai multe informații, cu atât câștigul este mai mare. Spun asta clienții Alarma.ro. De când utilizează serviciile noastre de monitorizare a flotelor, și-au redus costurile cu mentenanța flotei auto cu până la 30%.

Hai și tu pe www.alarma.ro și află mai multe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.