Greșeli de vopsire a părului care te fac să arăți mai în vârstă

191
Publicitate

Află de ce greșelile de culoare a părului sunt foarte frecvente și care este soluția 

Oamenii obișnuiau să își vopsească părul pentru a ascunde acele fire cărunte – dar recent, vopsirea părului a devenit o tendință folosită de oameni de toate vârstele. Dacă nu ați mai făcut acest lucru niciodată, ar trebui să vă consultați cu un hair stylist înainte de a alege o culoare de păr, deoarece acesta vă poate sugera culoarea potrivită cu nuanța pielii și vă va spori atractivitatea, în timp ce vă evidențiază trăsăturile feței.

Publicitate

În timpul colorării se pot întâmpla unele rezultate nefericite, care pot fi însă rezolvate. Aceste greșeli apar de obicei la alegerea culorii părului, deoarece oamenii pot greși această nuanță – lucru care îi poate face să pară mai în vârstă.

Iată lista celor patru greșeli de culoare a părului care te fac să arăți mai bătrân.

  • Culoare închisă

Culoarea închisă face ca liniile tale faciale și ridurile să iasă în evidență – îndeosebi dacă ai 30 sau 40 de ani. Pe de altă parte, dacă ai părul cărunt, proeminent, atunci rădăcinile tale vor fi vizibile în curând după câteva săptămâni și vei avea nevoie frecvent de retușuri. Pentru a evita astfel de greșeli de vopsire a părului, ar trebui să alegeți un ton cald, care este cu 1 – 2 nuanțe mai deschis decât nuanțele naturale de păr. Acesta va adăuga o reflexie a luminii tenului și va minimiza contrastul creat de culoarea închisă. Puteți încerca, de asemenea, suvite subtile care vor da dimensiune culorii întunecate, peste tot.

  • Nuanță alămie

Subtonul roșu sau portocaliu roșcat face tenul mai roșu și elimină strălucirea tinerească a pielii. Dacă acest ton este dominant în părul tău, atunci acesta poate face ca întreaga podoabă capilară să pară ternă și deteriorată. Puteți folosi un șampon violet pentru a elimina culoarea galbenă a nuanței alamei, deoarece violetul neutralizează culoarea alamei, fiind chiar opusul acesteia, pe roata de culori. Un toner de bună calitate vă poate ajuta și în neutralizarea nuanțelor nedorite.

  • Nuanțe mai deschise

Culoarea părului foarte deschisă (precum un gri sau un argintiu) și optarea pentru o nuanță mai deschisă te poate face să arăți la fel de bătrână, ca în cazul nuanțelor mai închise, de care am vorbit mai sus. Prin urmare, trebuie să menții un contrast între nuanțele părului și tenul pielii. Dacă nu va exista contrast, atunci părul tău va pierde din adâncime și va părea spălăcit. Puteți închide culoarea deschisă a părului cu o opțiune care este cu 1 – 2 nuanțe mai deschisă decât nuanța naturală și puteți adăuga șuvițări subtile.

  • Tonul roșu

Această culoare arată grozav la vârste de 20 de ani și funcționează bine în anii 30, dar odată cu înaintarea în vârstă, diferența dintre aceasta și tenul pielii devine proeminentă, ceea ce te îmbătrânește mult. Lucrul acesta se petrece  deoarece pielea începe să piardă pigmenți odată cu vârsta, iar culoarea pielii este direct legată de culoarea părului. Astfel contrastul dintre culoarea pielii și a părului devine vizibil cu această nuanță. Nuanțele mai profunde vă oferă un aspect roșu și măresc nuanța neuniformă a pielii. Puteți combina culoarea roșie cu câteva șuvițări sau o notă de cupru pentru a o face să arate mai naturală. Gasesti toate aceste produse aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.