Beneficiile roletelor din material textil

566
Publicitate

Este greu de imaginat un spatiu interior in care rolete din material textil pentru ferestre nu isi vor gasi locul. Sunt versatile, estetice si de cele mai multe ori, greu de inlocuit. Iar varietatea de culori, modele si mecanisme nu ofera nicio sansa de a renunta la o astfel de achizitie.

Publicitate
Beneficii rolete textile
Rolete din material textil

Roletele de interior constau dintr-un material textil, un arbore si un mecanism de control. Cand acest mecanism este actionat, materialul textil este adunat intr-o rola. Acest sistem garanteaza rezistenta, durabilitate si fiabilitate. Roletele textile de interior vor oferi acces deplin la razele soarelui, iar atunci cand sunt ridicate, vor lasa lumina sa patrunda in camera. Cand sunt coborate, vor alunga privirile indiscrete si vor oferi o senzatie de siguranta, liniste si confort.

Materialele textile de la baza roletelor sunt pretratate cu agenti antibacterieni, fiind impregnate cu substante avand proprietati de respingere a prafului. Produsul este rezistent la decolorare, se potriveste perfect cu diverse tipuri de perdele si actioneaza ca o completare excelenta pentru designul interior.

Avantajele roletelor textile pentru ferestre sunt urmatoarele

  1. ofera acces constant la fereastra, ceea ce este deosebit de important pentru iubitorii de plante de interior;
  2. protejeaza de soare, permitandu-va sa reglati cantitatea de lumina care intra in camera si se combina eficient cu perdele traditionale;
  3. nu au nevoie de ingrijire speciala, fiind rezistente la fluctuatiile de temperatura si la razele UV.

Roletele pot fi de doua tipuri: deschise sau inchise

Tip deschis. Baza de material textil este infasurata pe un ax montat pe deschiderea ferestrei. In partea de jos, panza are o bara de ponderare. Cu ajutorul ei, materialul textil uniform, fara distorsiuni, inchide fereastra. Acest tip foloseste un mecanism cu lant, avand un design simplu, cu un numar minim de componente.

Tip inchis. Arborele este protejat intr-o cutie speciala. Acest lucru este foarte practic, deoarece tesatura textila nu este supusa contaminarii. Pe tesatura in sine, exista ghidaje si o banda de aluminiu care asigura o miscare uniforma. Acest tip nu este doar de incredere, ci si convenabil. Marginile panzei sunt bine fixate, nu au goluri intre perdele si deschiderea ferestrei, ceea ce exclude patrunderea luminii in camera.

Tipuri disponibile in functie de mecanismul de actionare si materialul textil

Roletele de interior pot avea un mecanism de control in care panza se misca prin reglarea lantului. Lantul poate fi instalat fie in stanga, fie in dreapta. Al doilea mecanism al roletelor contine un arc: materialul textil se blocheaza automat cand atinge inaltimea necesara. Acest mecanism este cel mai usor de operat, dar nu foarte durabil – arcurile tind sa se intinda in timp. Al treilea mecanism al roletelor poate fi automat: controlul se realizeaza de la distanta – prin simpla apasare a unui buton. Principalele tipuri de textile utilizate pentru rolete sunt din materiale naturale sau sintetice, precum bumbac si nailon, poliester si fibra de sticla.

Pentru o camera mica, este de preferat alegerea roletelor deschise la culoare. O camera orientata spre nord are nevoie de textile in culori calde: portocaliu, maro, galben. Stilul interiorului determina in mare masura alegerea materialelor. Roletele textile de interior nu au nevoie de ingrijire speciala, dar necesita un tratament atent. Pentru a le curata, puteti folosi aspiratorul (perie moale). Petele pot fi indepartate cu o guma obisnuita pentru articole de papetarie sau cu un detergent obisnuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.