Ce este un audit IT si de ce este recomandat in organizatii

219
Publicitate

Ai nevoie de servicii de audit IT?

Audit IT este o evaluare a sistemelor, proceselor si controlurilor din cadrul unei companii cu scopul de a determina daca acestea functioneaza eficient si eficace. Acest tip de audit se concentreaza in special pe aspectele legate de tehnologia informatiei si poate include evaluarea securitatii retelelor, a sistemelor de stocare a datelor si a proceselor de dezvoltare a software-ului.

Publicitate

Un audit IT poate fi efectuat intern, de catre angajatii unei companii, sau extern, de catre o firma specializata in auditul IT. Scopul principal al unui audit IT este de a identifica potentialele vulnerabilitati si probleme ale sistemelor de tehnologie a informatiei, precum si de a oferi recomandari pentru imbunatatirea acestora.
audit it
Un audit IT poate fi utilizat pentru a verifica daca o companie respecta standardele de securitate a datelor, cum ar fi regulamentul general privind protectia datelor (GDPR) din Uniunea Europeana. De asemenea, poate fi utilizat pentru a verifica daca sistemele de tehnologie a informatiei sunt utilizate eficient, daca sunt adecvate pentru necesitatile companiei si daca sunt conforme cu regulile si reglementarile aplicabile.

Cum se efectueaza un astfel de serviciu

Un audit IT poate fi efectuat periodic, pentru a se asigura ca sistemele de tehnologie a informatiei raman eficiente si eficace, sau poate fi efectuat in momentul in care o companie implementeaza o schimbare majora, cum ar fi o migratie catre un nou sistem.

Exista multe motive pentru a alege Certinspect pentru nevoile dumneavoastra de certificare. Suntem o organizatie cu experienta si acreditata si oferim o varietate de servicii pentru a va ajuta sa obtineti certificarea. De asemenea, avem un angajament puternic fata de serviciul pentru clienti si suntem intotdeauna aici pentru a va ajuta cu orice intrebari sau nelamuriri pe care le aveti. Contacteaza-ne astazi pentru a afla mai multe despre ce putem face pentru tine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.