Ce se elimină prin filtrarea apei?

179
Publicitate

Există sute de elemente fizice, chimice, biologice și radiologice îndepărtate de filtrele de apă, inclusiv plumb, clor, bacterii, calciu, minerale, sare și agenți cancerigeni. Majoritatea metodelor de purificare a apei potabile caută să elimine majoritatea acestor contaminanți.

Publicitate

Ceea ce vă prezentăm în continuare nu este nici pe departe o listă completă; cu toate acestea, cinci contaminanți joacă un rol semnificativ în privinţa calităţii apei dumneavoastră.

Particule microscopice

Rugina, fibrele, uleiurile, metalele, silicea, praful, nisipul, pietrișul și microplasticele sunt câțiva dintre micii invadatori care plutesc în apa noastră. Prima etapă în filtrarea apei este să le arăți ușa de ieșire.

Clor

Clorul este utilizat pe scară largă ca agent de igienizare eficient. Deși funcționează excelent, adesea lasă în urmă un gust și un miros neplăcut. De asemenea, s-a demonstrat că clorul crește riscul de cancer cu până la 93%. Clorul singur nu este întreaga problemă; este combinația de clor cu alți compuși din apa pe care o consumăm. Știm cu toții că amestecarea substanțelor chimice este o idee proastă; a le bea este și mai rău. De asemenea, clorul poate provoca probleme de stomac, prin eliminarea bacteriilor benefice și prin precipitarea unui sistem imunitar slăbit.

Radiu

Radiul este un material radioactiv care se găsește în mod natural în pământ. Radiul nu are miros sau gust pentru a-și anunța prezența. În schimb, această otravă intră în tăcere în corpurile noastre și înlocuiește calciul. Acest proces duce la degradarea oaselor. Expunerea la radiu poate duce la greață, vărsături, oboseală, căderea părului și, desigur, cancer. Datorită simptomelor severe pe care le poate provoca, metodele de purificare a apei potabile pun adesea un accent deosebit pe asigurarea eliminării radiului.

Plumb

Când oamenii vor să știe ce pot elimina filtrele de apă, plumbul este întotdeauna o preocupare de top. Plumbul este deosebit de dăunător pentru copii, iar efectele otrăvirii cu plumb vor dura toată viața. Din păcate, apa potabilă reprezintă o parte semnificativă a surselor de expunere, ceea ce poate duce la hipertensiune arterială, leziuni renale, probleme de dezvoltare și leziuni ale creierului.

Arsenic

Arsenicul poate pătrunde în reţeaua de aprovizionarea cu apă din anumite conglomerate de roci sau prin scurgeri din industrie și agricultură. Ingestia de arsenic pe termen lung poate duce la diabet, leziuni ale pielii și cancer. Desigur, marea finală a consumului neobișnuit de mare este moartea.

Filtrele de apă reduc toate aceste elemente dăunătoare pentru un produs final cu gust excelent și sigur. Filtrele de apă pot fi folosite pentru întreaga casă sau ca sursă de băut și gătit.

Pe Wellnessist.ro veţi găsi tot ce aveţi nevoie pentru o viață sănătoasă:

  • Filtre de apă care vă oferă apă curată și sănătoasă acasă, direct de la robinet, iar în plus, nu va mai trebui să căraţi apă si nu veţi mai polua planeta cu plastic
  • Ionizatoare de apă ce vă oferă apă alcalină, bogată în antioxidanți, care vă va ajuta să preveniţi bolile și să vă recuperaţi mai ușor
  • Purificatoare de aer care elimină alergenii și poluanții din aer, astfel că veţi uita de alergii, veţi trăi mai mult și mai bine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.