Daca o pagina web nu are o buna optimizare SEO este practic inexistenta pe Google, fiindca utilizatorii de internet nu au cum sa ajunga la ea, avand in vedere ca aceasta nu apare in topul rezultatelor unui motor de cautare.
Optimizarea unei pagini este un proces mult mai complex decat pare la prima vedere si include o multime de detalii, de la modul in care este proiectata pagina, la link-urile URL ale acesteia, fotografii si mai ales continut.
O agentia de comunicare digitala cu o vasta experienta in optimizare SEO, ofera unui website vizibilitatea de care are nevoie pe internet, astfel incat acesta sa ajunga sa fie cunoscut si accesat de cat mai multe persoane.
Dar de ce trebuie ca un site sa fie bine optimizat?
Astfel, cum faci ca un motor de cautare sa inteleaga o fotografie si sa o situeze intr-un clasament pentru ca o persoana sa o gaseasca pe internet si sa corespunda exact cautarii dorite?
Pentru acest lucru exista SEO, adica search engine optimization, care asigura mai multe indicii pentru ca un motor de cautare sa poate interpreta continutul imaginii.
Intelegerea posibilitatilor pe care motorul de cautare le ofera, cat mai ales a limitarilor pe care acesta le are, este cheia pentru ca o pagina sa fie construita corespunzator si pentru a aduga continut pe care Google sa-l proceseze si sa il plaseze acolo unde tu iti doresti. In absenta actiunile SEO de optimizare a unui website acesta devine invizibil pe internet, prin urmare lipsit de prezenta online.
Care sunt cele mai frecvente probleme ale construirii unei pagini web?
- Paginile duplicat – Site-urile care folosesc un CMS, adica un content management system, deseori creeaza duplicate ale aceleiasi pagini, ceea ce devine o problema majora pentru motoarele de cautare care afiseaza continut original;
- Structura defectuoasa a link-urilor – Daca link-urile unui site nu sunt intelese de motoarele de cautare, atunci acesta nu le afiseaza;
- Cuvinte-cheie folosite gresit – In cazul in care cuvintele-cheie care fac trimitere catre website-ul tau nu sunt printre cele pe care utilizatorii le cauta, atunci este ca si cand site-ul nu ar exista.
Oricat de bun ar fi continutul, e necesar ca termenii pe care ii folosesti sa fie unii comuni, simpli si adaptati ultimelor trend-uri de cautare pe Google Search, in functie de domeniul de activitate vizat.
Ai grija ca acestia sa fie cat mai relevanti pentru continutul pe care il ai pe pagina. Google penalizeaza folosirea unor cuvinte-cheie care duc spre un continut diferit, prin urmare diferit de intentia de cautare a utilizatorului online.
- URL –ul nu este optimizat – Deseori paginile nu au plasat principalul cuvant cheie in adresa finala a URL-ului.
Solutii digitale la probleme reale
In colaborare cu o agentie de marketing digital specializata in optimizarea SEO a unui website genereaza beneficii adaptate ultimelor reguli impuse de motoarele de cautare. In general, se cauta optimizarea site-urilor astfel incat sa devina cat mai relevante pentru utilizatori aflati in cautare de raspunsuri la probleme reale.