Ocartenescrisa.ro prezintă: Halloween-ul, o tradiție care cucerește România

33
Publicitate

Cu fiecare an care trece, Halloween-ul câștigă tot mai mult teren în inimile românilor. Considerată la început doar o sărbătoare occidentală, aceasta și-a găsit locul în calendarul tradițiilor noastre și este marcată cu evenimente și acțiuni spectaculoase. Echipa „Ocartenescrisa.ro”, lider în sfera știrilor online, a investigat modul în care această sărbătoare a influențat cultura și obiceiurile românești și vă prezintă cele mai impresionante aspecte ale acestei celebrări.

Halloween-ul, cu rădăcinile sale în tradiția celtică, a fost adus în România în principal prin intermediul filmelor și serialelor de televiziune. Copiii, în special, au fost atrași de ideea de a se costuma și de a merge din ușă în ușă cerând dulciuri. Cu toate acestea, în ultimii ani, sărbătoarea a devenit mult mai complexă, cu evenimente organizate pentru toate vârstele, de la petreceri tematice la parade stradale și case bântuite.

Publicitate

Redacția „Ocartenescrisa.ro” a descoperit că, în ciuda faptului că Halloween-ul este o importație culturală, românii au reușit să îi ofere o notă autohtonă. Astfel, alături de costumele tradiționale de vrăjitoare, vampiri sau zombi, putem întâlni personaje din mitologia românească, precum Strigoi, Muma Pădurii sau Ielele, care își fac apariția în diferite petreceri și evenimente.

Comerțul, de asemenea, a prins rapid pasul cu această sărbătoare. Magazinele sunt inundate de decorațiuni, costume și accesorii, iar cofetăriile oferă o varietate impresionantă de dulciuri și prăjituri tematice. „Ocartenescrisa.ro” a descoperit că unii artizani locali produc acum și măști și costume tradiționale, combinând elemente moderne cu cele din folclorul românesc, oferind astfel o notă unică acestui eveniment.

Școlile și instituțiile de învățământ nu rămân nici ele în urmă. De la grădinițe până la universități, studenții și elevii se pregătesc cu entuziasm pentru această sărbătoare, organizând concursuri de costume, ateliere tematice și chiar și lecții speciale despre originea și semnificația Halloween-ului.

Dar ce ar fi Halloween-ul fără muzică și dans? Evenimente majore sunt organizate în orașe mari precum București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Brașov, unde cluburile și barurile se transformă în locuri magice, pline de mister și distracție. Artisti cunoscuți, atât locali cât și internaționali, sunt invitați să încânte publicul cu cele mai bune piese ale momentului.

În concluzie, Halloween-ul s-a integrat perfect în cultura românească, fiind marcat de creativitate, distracție și, bineînțeles, tradiție. „Ocartenescrisa.ro” vă invită să rămâneți conectați la site-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și evenimente legate de această sărbătoare fascinantă.

Despre Ocartenescrisa.ro

Ocartenescrisa.ro este unul dintre cei mai importanți furnizori de știri online din România, oferind informații actualizate, relevante și de calitate într-o varietate de domenii. Echipa noastră dedicată de jurnaliști se străduiește să aducă cititorilor cele mai interesante și importante știri din țară și din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.