Pericole electrice care pot aparea in orice casa

100

Impreuna cu puternica noastra dependenta de electricitate apar diverse riscuri in cele mai neasteptate momente. Indiferent daca este vorba despre locuinta sau biroul tau, pericolele pot sa apara oricand. Din fericire aceste riscuri pot sa fie eliminate prin constientizarea acestora, prin luarea masurilor adecvate si rezolvarea lor de urgenta in prezenta unui electrician autorizat.

Pericolele care pot sa apara sunt destul de multe dar noi ne-am rezumat la cele mai importante dintre acestea, astfel incat sa poti sa le observi inainte de a se agrava. In randurile urmatoare vom vorbi despre aceste pericole intrucat constientizarea acestora reprezinta una dintre principalele masuri de siguranta pe care poti sa le iei pentru siguranta ta si a familiei tale.

Utilizarea unor cabluri electrice sau stechere defecte sau uzate

Instalatiile electrice de calitate pe langa faptul ca sunt impuse de lege sunt vitale pentru exploatarea in siguranta a energiei electrice. Utilizarea unor cabluri electrice uzate si lucrarile realizate in mod neprofesionist pot mari riscul de incendiu, electrocutare si de alte situatii periculoase deosebit de grave. Din acest motiv este recomandat sa apelezi la un electrician autorizat si sa nu schimbi cabluri electrice dupa tutoriale vazute pe internet sau din propriile cunostinte.

Toate acele cabluri electrice uzate, cu izolatia crapata sau corodate pot sa mareasca riscul accidentelor electrice. Problemele cele mai uzuale care pot aparea in acest caz sunt: legaturi electrice imperfecte, iesirea din pereti a prizelor si intrerupatoarelor, mantale de izolatie ciupite accidental, craparea sau ruperea izolatiei din cauza vechimii, circuite sau prelungitoare supraincalzite, electrocasnice defecte.

Cablurile electrice vechi trebuie inlocuite imediat (vezi aici produse) pentru a preveni izbucnirea incendiilor sau a unor probleme grave care necesita reparatii costisitoare.

Diverse pericole care pot aparea

Suprasolicitarea prizelor si a intrerupatoarelor, focul rezultat in urma contactului dintre becuri si materiale inflamabile, curiozitatea copiilor si joaca acestora, mainile ude, stingerea incendiului cu apa, prize situate in medii umede sau cu multa apa, toate acestea reprezinta modalitati foarte sigure prin care pot sa apara pericole chiar mortale.

Pentru evitarea acestor probleme este recomandat sa folosesti masuri de precautie adecvate si sa apelezi la un electrician autorizat pentru remedierea situatiilor aparute.

Instalatia electrica a unei case mai vechi poate fi mai periculoasa decat stiti. Evident vorbim despre cazurile in care un simplu scurt circuit poate porni un incendiu devastator. Majoritatea scurt-circuitelor apar de cele mai multe ori in zona intrerupatoarelor si a prizelor. Ca si cauza majora  putem vorbi despre un contact defectuos sau o infrastructura de cabluri electrice veche. In cazul instalatiilor electrice moderne exista diverse solutii pentru a minimiza riscul izbucnirii unui incendiu. De la jegheaburi anti-incendiu pana la cabluri electrice prevazute cu izolatii cu durabilitate mare si anti-incendiu.

Verificarea constanta a prizelor si a circuitului electric din casa reprezinta o masura de precautie prin care poti sa iti asiguri siguranta in caminul tau. Nu utiliza niciodata aparate vechi care ar putea pune in pericol instalatia electrica si nu lasa copii sau animalele de companie in preajma cablurilor electrice sau a prizelor din casa. Electricitatea nu este o joaca iar prevenirea pericolelor si constientizarea acestora reprezinta primul pas pentru a fi mereu in siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.