Românii vor să cumpere case în Ungaria

1587
Publicitate

Achiziţiile imobiliare în ţara vecină au început în urmă cu câțiva ani, când locuinţele situate în apropiere de graniţa cu România se vindeau la preţuri de câteva mii de euro. Casele din Ungaria sunt solicitate pentru că au toate facilitățile, de la utilităţi la infrastructură.

Românii vor să cumpere case în Ungaria 1

Românii au posibilitatea, începând din 2007, să-şi cumpere locuinţe în Uniunea Europeană. Mulţi cetăţeni români îşi cumpără case de vacanţă sau de locuit în Ungaria, în proximitatea frontierei cu România. Acestea pot avea, de exemplu, patru camere, baie si bucătărie utilate şi mobilate, dar şi un teren de câteva mii de metri pătraţi. În localităţile din apropierea graniţei cu România, casele cu gradină de până la 0,1 ha au prețuri între 15.000 și 25.000 de euro.

Publicitate

Agențiile imobiliare din Arad, Timișoara sau Oradea spun că aceste case in Ungaria sunt căutate au suprafeţe generoase, toate utilităţile necesare si drumuri asfaltate sau pietruite, dar și preţul accesibil. Principalele localități maghiare în care pot fi achiziționate astfel de locuințe, situate la distanţe mici de graniţa cu România, sunt Biharkeresztes, Ártánd, Debrețin. Dacă mai călătoriți câțiva kilometri puteti ajunge si in satele Mezőpeterd, Bedő, Nagykereki, Bojt, Told, Berekböszörmény sau Kőrösszegapáti unde prețului imobilelor este chiar mai scazut.

Întocmirea actelor pentru cumpărarea unui imobil în Ungaria sunt simple și asemănătoare cu procedura de achiziţie din România. De exemplu, pentru a încheia contractul la o casa de vanzare Biharkeresztes, cumpărătorul are nevoie de actul de identitate. Contractul de vânzare-cumpărare este semnat de părţile contractante şi de un avocat și se încheie în maxim jumătate de oră, iar cumpărătorul român devine proprietarul clădirii. Singura diferenţă este faptul că inregistrarea in Ungaria se face în faţa avocatului, nu în faţa unui notar ca în România. La o achiziţie imobiliară de către cetăţeni străini este nevoie de autorizaţie locală şi naţională, care de regulă este acordată fără nici o problemă.

agentie imobiliara debrecen

Mai adăugăm că în Ungaria prețurile bunurilor alimentare este apropiat de cel al celor din România, iar impozitele locale pe teren sunt stabilite de comune şi diferă de la o localitate la alta. Dacă ați devenit interesat de o casa de vanzare in Debrecen, atunci puteți lua în calcul și alte cheltuieli legate de taxe și impozite, pentru a le compara cu cele din România.

Sute de orădeni traversează frontiera zilnic între Ungaria și România pentru a merge la serviciu, iar seara se intorc acasă. În localitatea Artand, întrucât comunitatea românilor a devenit tot mai numeroasă, primăria a angajat un funcţionar care vorbeşte româna, iar la bibliotecă lucrează o tânără orădeancă care s-a mutat recent în localitate.

De’asemenea puteti gasi o clinica de par in Ungaria daca doriti sa realizati in transplant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.