Ce tratamente sunt cele mai recomandate pentru hernia de disc?

134
Publicitate

Una dintre cele mai comune afecțiuni în rândul persoanelor de toate vârstele, hernia de disc poate fi tratată prin medicație, prin fizioterapie și alte forme de tratament conservator. Însă, în cazurile severe, poate fi necesară o procedură neurochirurgicală. 

Publicitate

Află din rândurile de mai jos cum poate fi tratată hernia de disc și când este recomandată o evaluare din partea unui neurochirurg:

Când este necesar să te prezinți la un neurochirurg dacă suferi de hernie de disc?

O persoană cu hernie de disc ar trebui să se prezinte la un neurochirurg atunci când se confruntă cu simptome neurologice severe sau progresive, cum ar fi slăbiciune, amorțeală sau furnicături la nivelul picioarelor sau brațelor. Durerea severă sau persistentă care nu se ameliorează cu tratamente conservatoare, pierderea funcției motorii sau senzoriale, disfuncții ale vezicii urinare sau intestinelor, restricționări severe ale activităților zilnice, dar și limitarea mobilității sunt alte motive serioase care ar trebui să determine o persoană să solicite o evaluare din partea unui specialist în neurochirurgie.

Care sunt cele mai frecvente tratamente pentru hernie de disc?

În primul rând, hernia de disc este abordată prin tratamente conservatoare, incluzând medicație, fizioterapie, dar și unele modificări ale stilului de viață. Medicul specialist poate recomanda medicamente analgezice pentru ameliorarea durerii, antiinflamatoare nesteroidiene pentru reducerea inflamației și durerii, steroizi orali tot pentru reducerea inflamației severe, dar și medicamente care au rolul de a reduce spasmele musculare. Hernia de disc poate fi tratată și prin fizioterapie, în special prin exerciții de întindere și întărire care pot ameliora durerea și pot îmbunătăți funcționalitatea persoanei.

Terapia manuală poate reduce durerea și poate îmbunătăți mobilitatea. În cazurile mai severe de hernie de disc, injecțiile cu corticosteroizi pot reduce inflamația și durerea în jurul nervilor afectați. Persoanele diagnosticate cu hernie de disc sunt încurajate să adopte anumite modificări ale stilului de viață, cum ar fi să își acorde perioade scurte de repaus pe parcursul unei zile pentru a ameliora simptomele sau să evite acele activități care agravează durerea, cum ar fi mișcările repetitive sau ridicarea unor greutăți. În mod ideal, activitățile zilnice ar trebui adaptate în așa fel încât să reducă stresul asupra coloanei vertebrale.

Cum se tratează hernia de disc prin intervenții neurochirurgicale?

Cele mai utilizate proceduri neurochirurgicale pentru tratarea herniei de disc includ microdiscectomia, discectomia, laminectomia și discectomie percutanată. Microdiscectomia este o procedură minim invazivă prin care se îndepărtează o parte a discului herniat care apasă pe un nerv. Discectomia implică îndepărtarea parțială sau totală a discului herniat, iar prin discectomie percutanată se îndepărtează materialul de disc printr-o mică incizie, folosind un instrument special. În cele din urmă, laminectomia implică îndepărtarea unei porțiuni a vertebrei pentru a decomprima nervii.

De obicei, procedurile neurochirurgicale sunt luate în considerare după ce s-au încercat mai multe tratamente conservatoare și s-au dovedit ineficiente sau acestea nu mai oferă rezultate. Există și situații în care este necesară o nouă intervenție chirurgicală, în special atunci când apare o nouă hernie la același nivel sau la un nivel diferit al coloanei vertebrale sau când apar noi simptome neurologice. Complicațiile postoperatorii și durerea severă care nu s-a ameliorat după prima intervenție chirurgicală pot necesita o nouă intervenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.