Fotograful de nunta si albumul de nunta potrivit

518
Publicitate

In organizarea fiecarei nunti alegerea unui fotograf nunta este o prioritate, astfel tanara familie va avea cele mai frumoase amintiri pe care si le doresc. Insa de multe ori clientii omit sa investeasca si in tiparirea acestor frumoase amintiri si decid doar pastrarea lor in format electronic. Cu totii stim ca imaginile imprimate aduc ceva aparte fotografiilor in sine si parca te fac sa te intorci la emotiile de atunci doar admirandu-le minute in sir. As vrea cu aceasta ocazie sa va vorbesc nu doar despre tiparirea unor simple fotografii ci despre crearea unui album de nunta in toata regula, cu coperti tari din piele, hartie fotografica cartonata, personalizarea copertii si pastrarea acestuia la loc de cinste in inimile mirilor.

Sunt fotograf nunta de mai bine de 10 ani si am putut observa in toti acesti ani ca mirii se feresc de multe ori de investitia in forma bruta a amintirilor lor. Este adevarat ca un album de calitate nu este ieftin, ba chiar poate ajunge si la 1000 euro daca sunt folosite materiale premium de provenienta exotica si care au un numar de file ceva mai mare decat de obicei. Modelul destul de standardizat in industrie si pentru un fotograf evenimente, pe care acesta il propune mirilor in general este 25x25cm sau 30x30cm cu 20-40 pagini, coperta din piele naturala si o cutie frumoasa pentru pastrare si oscileaza intre sumele de 200-450 euro. Da, nu este ieftin deloc, dar aici vorbim de albume de calitate cu materiale bune si serviciul de design al unui fotograf cu experienta care are un tarif minim de pornire pentru orice nunta de ~1000 euro.

Publicitate

Stim cu totii ca sunt si alternative mai ieftine pe piata din Romania, insa pentru a obtine preturi mici producatorii de albume sau fotografii taie din cheltuieli intr-un anume fel. Aici vorbim de materiale fie sintetice fie naturale dar de proasta calitate ce nu ofera o rezistenta in timp portivita si nici rezistenta la uzura. Sa nu uitam ca acest album trece prin zeci de maini in momentul in care este vazut de intreaga familie. Apoi exista reduceri de pret oferite de fotografi prin realizarea unui design ce de multe ori lasa de dorit. Fie briz brizuri inutile fie un design total in afara firului povestii ce trebuie relatata in imagini.

Pentru orice fotograf profesionist de nunta reprezinta o prioritate vanzarea de albume pentru ca poate reprezenta o majorare semnificativa a pachetului pe care il ofera. Sunt fotografi consacrati ai piatei nuntilor din Romania pentru care un album reprezinta si 50% din pretul total al pachetului oferit. Acestia insa vin nu doar cu un album premium ci si cu o strategie de vanzare care practic “forteaza” putin clientul sa aleaga mai multe pagini in ideea in care albumul va arata mult mai bine. Acest gen de fotografi mizeaza pe faptul ca de multe ori mirii raman cu o suma frumusica de bani dupa eveniment, si astfel au la indemana avantajul de a sensibiliza clientul prin imagini bune asezate voit in asa fel incat fara acele pagini nu ar mai avea firul povestii asa cum si-ar fi dorit, astfel ei reusesc sa obtina de la acestia sume pana la 1000 euro per album. Nu este neaparat o practica gresita si maid egraba o strategie de vanzari numita “afterselling” cand experienta per total a mirilor impreuna cu acel fotograf a fost deja la cel mai inalt nivel. Trebui de fapt sa apreciem skill-ul acestor fotografi, nu degeaba sunt printre cei mai buni.

In concluzie, albumul potrivit pentru nunta ta este cel pe care ti-l permiti la urma urmei, dar nu uita ca e bine sa aloci o cota din buget si acestui detaliu care reprezinta cartea voastra cu amintiri ale celui mai frumos eveniment din viata voastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.