Otoplastia la copii – Cand poate fi necesara

75

Fiecare parinte isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau, in special o viata fara obstacole care pot fi prevenite. Otoplastia – denumita si operatia de corectare a urechilor clapauge (decolate) – este una dintre cele mai frecvente proceduri de chirurgie plastica aleasa de parinti pentru copiii lor, putand ocoli o copilarie plina de tachinari.

Procedura de otoplastie este simpla, iar timpul de recuperare este relativ scurt. Dar cand este momentul potrivit pentru o astfel de operatie? In randurile ce urmeaza, iti vom oferi cateva informatii esentiale legate de procedura si factorii ce trebuie luati in considerare daca ai in vedere otoplastia pentru copilul tau.

​Ce>​Ce este otoplastia?

class="western" lang="en-US" align="left">Otoplastia este o procedura cosmetica, reconstructiva sau functionala, ce poate repara si alte probleme ale urechilor. De exemplu, defectele congenitale sau ranile pot necesita reconstructia urechii atat pentru aspect, cat si pentru o captare a sunetului cat mai buna. Acest tip de munca intra in domeniul de aplicare a lucrarilor de otoplastie.

Totusi, de obicei, procedura cosmetica de indepartare a cartilajului in exces pentru a aduce urechile cat mai aproape de cap este interventia chirurgicala cea mai des solicitata.

​Avanta>​Avantajele otoplastiei in copilarie

s="western" lang="en-US" align="left">Dezvoltarea increderii de sine este o parte importanta a cresterii si invatarii in copilarie, insa poate fi usor compromisa prin tachinari si bullying din partea celorlalti copii. Acesta este de obicei motivul emotional din spatele otoplastiei. Dar este otoplastia prea devreme in anii de copilarie?

Varsta scolara poate parea foarte devreme in viata unui copil pentru a lua in considerare chirurgia plastica, deoarece corpul sau este inca in curs de dezvoltare. Cu toate acestea, urechile sunt diferite, ele fiind deja aproape complet dezvoltate pana la varsta de cinci-sase ani, oferind copiilor mecanica auzului pe care o vor pastra de-a lungul vietii.

Pentru ca urechile se dezvolta devreme, efectuarea otoplastiei la o varsta frageda nu va compromite cresterea lor ulterioara, asa cum s-ar putea intampla pentru alte parti ale corpului care nu se maturizeaza decat mai tarziu in viata.

​Tesut tana>​Tesut tanar vs Tesut matur

estern" lang="en-US" align="left">Un alt avantaj al procedurilor de otoplastie efectuate intre varstele de 5 si 14 ani este capacitatea de modelare a cartilajului urechii. Urechile mai tinere sunt facute din tesut care este pur si simplu mai flexibil decat cel intalnit la urechile persoanelor mature, ceea ce favorizeaza rezultatul otoplastiei in copilarie. Chiar si atunci cand doar o ureche poate necesita remodelare, ambele urechi sunt adesea ajustate pentru a crea un rezultat mai simetric.

​Care este vars>​Care este varsta optima pentru efectuarea otoplastiei?

rn" lang="en-US" align="left">Nu exista o varsta ideala pentru realizarea acestei proceduri in vederea corectarii urechilor clapauge.

De la varsta de 5-6 ani, urechea atinge circa 85% din dimensiunea maxima de la adult. Prin urmare, otoplastia este sugerata dupa ce copilul a indeplinit aceasta varsta.

Conform chirurgilor plasticieni din cadrul clinicii Bestetic, cea mai indicata varsta pentru otoplastie este cea de 8-9 ani. Atunci, copilul este suficient de mare pentru a intelege de ce este necesara corectarea urechilor sale, insa este inca suficient de mic pentru a nu se confrunta cu un stres psihosocial pe care aceasta problema estetica l-ar putea crea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.