Tratarea unei entorse la glezna prin fizioterapie

547
Publicitate

fizioterapie entorsa gleznaAdesea provocata de un accident neprevazut, entorsa gleznei este o leziune frecvent inatalnita pe care o poti provoca din simpla neatentie. Glezna este formata dintr-o multitudine de articulatii ce permit miscarea si rotirea piciorului, asigurand, astfel, locomotia. Entorsa gleznei presupune rasucirea ligamentelor care unesc oasele gambei cu cele ale piciorului. Desi avem tendinta de a o trata superficial, entorsa gleznei poate produce complicatii si te poate lasa cu senzatia de durere pe termen lung.

In functie de complexitatea leziunii, exista trei tipuri de entorse:

Publicitate
  • Entorsa de gradul I – presupune intinderea superficiala a ligamentelor si este caracterizata prin dureri locale, sensibilitate la atingere, edem si echimoza.
  • Entorsa de gradul II – presupune leziunea ligamentelor si se manifesta prin dureri moderate in timpul mersului, edem si echimoza.
  • Entorsa de gradul III – presupune ruptura completa a ligamentului si se manifesta prin dureri foarte puternice, edem, echimoza; de cele mai multe ori mersul este stopat din cauza durerii insuportabile in momentul in care ne lasam greutatea pe picior.

Cum tratam entorsele gleznei?

Fizioterapia este recomandata pentru tratarea entorselor de orice grad. Totusi, in functie de gravitatea leziunii, tratamentul poate incepe imediat sau dupa o anumita perioada de repaus. In cazul entorselor de gradul I recuperarea medicala poate incepe imediat. Pentru celelalte doua tipuri este necesara o perioada de refacere a edemului care poate dura intre 7 si 21 de zile. In astfel de cazuri, procesul de fizioterapie pentru entorsa glezna poate include, pe langa exercitii fizice de intarire a musculaturii afectate, sedinte de electroterapie, laserterapie, magnetoterapie sau termoterapie. Fizioterapia are astfel efect antiimflamtor si analgezic, reduce edemul si stimuleaza vascularizarea la nivel local.

Kineto Land iti pune la dispozitie servicii de recuperare medicala performante si aparatura de ultima generatie, oferindu-ti o gama variata de tratamente fizioterapeutice. Echipa Kineto Land te asteapta in sediul din sectorul 2 al capitalei, unde glezna ta va fi vindecata de fizioterapeutul Daniela Duta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.