Stim ca se spune ca bucataria este inima unei case, dar sa fim sinceri, livingul este, de fapt, cea mai iubita si importanta incapere din locuintele noastre. Este locul in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului liber alaturi de familie si prieteni, locul in care ne relaxam, ne uitam la televizor, iar in zilele noastre, locul in care mai si lucram. Asadar, mobilierul din living trebuie sa fie perfect pentru a se potrivi tuturor acestor nevoi.
Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi mobilierul pentru living? Citeste randurile de mai jos.
Bugetul.
Aceasta este prima si cea mai putin distractiva parte a planificarii livingului. Ce buget ai alocat pentru mobilierul de living? Cand spunem buget, nu ne referim doar la banii pe care ii ai disponibili pentru camera, in general. Trebuie sa decizi unde pot fi alocati acesti bani. Vrei sa ii cheltuiesti, in cea mai mare parte, pe o canapea de calitate, iar pentru spatiile de depozitare (comoda, polite, biblioteca) sa investesti mai putin? Ce este mai important pentru tine?
Spatiul.
Ai o cantitate limitata de spatiu in living, asa ca incearca sa joci un tetris mental pentru a afla ce se poate potrivi de fapt si unde se poate potrivi.
Intotdeauna, inainte de a cumpara mobilier pentru orice incapere a casei, trebuie sa iei niste masuratori. Ar trebui sa fii sigur ca ai suficient spatiu in living pentru noile piese de mobila pe care ti le doresti. Nu uita, de asemenea, sa masori usile prin care vor intra aceste piese de mobilier, pentru a nu avea o surpriza neplacuta.
Modele si culori.
De fiecare data cand cumperi mobilier nou, iti recomandam sa te coordonezi putin. Exista seturi de mobilier de living pe care le poti cumpara pre-aranjate, dar poti lua si piese separate, pe care sa le aranjezi chiar tu daca esti creativ. Sau, mai bine, cumpara mobila la comanda.
Multi oameni cred ca nu pot amesteca piese de mobila din stiluri diferite. Ei bine, acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevar. Poti foarte usor sa imbini elemente vintage cu elemente rustice, elemente scandinave cu elemente moderne, etc. Incearca doar sa mentii un aspect coeziv.
In ceea ce priveste gama de culori, recomandat ar fi sa alegi nuante care sa se potriveasca sau sa se complimenteze reciproc si sa te focusezi pe o tema centrala a culorilor. In acest fel, te vei putea juca mai usor cu modelele.